2018. június 2., szombat

HA A FEHÉR FÉRFIAKRÓL VAN SZÓ, ÉS NEM A PROBLÉMÁINKRÓL, SOSE LESZ MAGYARORSZÁG A NÉPÉ

MÉRCE
Szerző: JÁMBOR ANDRÁS
2018.06.02.


Fehér férfi címmel sorozatot indít a 888, hogy „a fehér, középosztálybeli, keresztény kultúrával megáldott – többségében férfiemberek – hátrányos megkülönböztetéséről, kulturális kiszorításáról vagy szándékos megalázástatásáról” beszámoljon. Hogy felhívják „a figyelmet az iszlám, a genderizmus, a feminizmus, a faji és nemi kvóták által a többségi, nyugati társadalomra és civilizációra gyakorolt hatások veszélyére”.

Van gond bőven. Hiszen Magyarországon a politikai, gazdasági, médiahatalmat a genderisták, a feministák, a faji és nemi kvóták határozzák meg. Ijesztő nap mint nap szembenézni a magyar kormány elvakult nő tagjainak dzsenderista üvöltésével, a bankszektor női vezetőinek feminista lázadásával, a kereszténység elnyomásával. Nyilván ez ma a fehér férfi gondja.

Ott van például a #metoo, amelynek legfőbb magyarországi áldozata, Marton László ma vígan rendez darabot, és kiközösítéstől mentesen éli életét (hát élje). Vagy ott van az EMMI vezetője, Kásler Árpád, aki szerint az abortusz miatt fogy a magyar, és folytathatnánk a sort, de teljesen felesleges. Hiszen mindenki, aki hajlandó átlátni a propagandán, tudja, hogy Magyarországon nincs ma nemhogy feminista, genderista hatalom, de még közösség is épp hogy csak.

De hát persze tudjuk, miről szól ez, ismerjük a politikatörténetből: a felháborodás, a düh, az elkeseredés energiáinak lecsapolásáról.

A rendszerváltás és a gazdasági válság után egzisztenciájukat elvesztő, bizonytalanságba kerülő tömegek, és a felettük lévő középosztály számára egy olyan politikai klíma kialakítása, amelyben nem az életük elbaszódásáért felelős magyar politikai, gazdasági elit felelősségét kell firtatni, hanem találnak más ellenséget. Ahol a beszéd nem a magyar állam és a saját életünk feletti kontroll lehetőségének visszaszerzéséről, ennek eszközeiről szól, hanem egy Amerikából importált, a magyar valóság problémáihoz nem is közelítő diskurzusról.

A „fehérezéssel”, etnikai konfliktus irányába tereléssel a cigányság felé: a politikai felelősség transzfere a döntéshozók és saját harcaink felől egy semmilyen politikai érdekérvényesítéssel nem rendelkező, valójában egységként nem is kezelhető csoport felé. A globális baloldal hódító képének kialakításával annak az elfedése, hogy az Orbán-kormány valójában a nagytőke legdurvább kiszolgálója Magyarországon a rendszerváltás óta, méghozzá úgy, hogy semmilyen szinten nem figyel arra, hogy a hasznot kiterjessze minden polgár számára.

Mert mondjuk ki, nem a cigányok és nem a globális baloldal, a feministák, vagy a nem létező genderfasiszták felelősek azért, ami ebben az országban történik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.