2018. június 5., kedd

HULLANAK A FEJEK KÁSLER KÖRÜL

NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: DANÓ ANNA
2018.06.05.


Bár a kormány szerint jól teljesített az egészségügyi vezetés, az új miniszter szinte mindenkit leváltott maga körül. Volt, aki lapunkból tudta meg, hogy mennie kell.

Járványként söpör végig az egészségügyi igazgatáson a vezetőcsere: értesüléseink szerint szinte alig van olyan középvezetői, akit az új miniszter még nem állított föl, vagy aki éppen ne a napokban várná selyemzsinórját. Ilyen mértékű személycseréket legfeljebb egy kormányváltás indokolna, különösen azért, mert az eddig is irányító pártszövetségtől az elmúlt hónapokban csak dicséretet kapott az ágazat, és mindenféle kritikát határozottan visszautasítottak. A tömeges személycserék üzenetét már csak azért is nehéz megfejteni, mert az Orbán-kormány harmadjára sem hirdetett szakmai programot az ágazatban. Vagyis azt sem tudni, van-e olyan új feladat, amihez más vezetőkre lenne szükség.

Az egészségügyért felelős államtitkárságon nem csak a távozó Ónodi-Szűcs Zoltán közvetlen munkatársait cserélik új emberekre, hanem a kizárólag szakmai feladatra szerződött helyettes államtitkárokat, és csaknem valamennyi háttérintézmény vezetőjét is elküldték. – Még a humántárcán belül is szokatlan a cserék mértéke és stílusa – fogalmazott egy informátorunk.
..

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.