2018. június 9., szombat

LEGITIM LESZÁMOLÁS

FARKASVONÍTÁS BLOG
Szerző: Tarski
2018.06.09.


Orbán Viktor az újonnan megszerzett parlamenti kétharmados többséggel tovább folytathatja a saját hatalmának a megszilárdítását. Szerencsés helyzetben van, mert mindezt egy legitim leszámolásként hajthatja végre. Ennek az a lényege, hogy tisztán törvényes eszközökkel, a parlamenti többségének felhasználásával erőszakol ki olyan alkotmánymódosítást, illetve törvényalkotást, ami éppen ezt a célt szolgálhatja. Ellenségei pedig eddig is voltak, és mára is maradtak, így különösen jól jött számára a harmadik alkalommal megszerzett minősített többség. Az alábbiakban csak három ellenségével foglalkozom, mégpedig a civil jogvédő szervezetekkel, a kellemetlen tüntetőkkel és az index.hu hírportállal való tervezett leszámolásával.

Ha a civil jogvédő szervezetek leszámolásának problémáját tekintjük, akkor azt mondhatjuk, hogy ezt eddig is meg akarta tenni, csupán az volt a probléma, hogy ehhez nem volt meg korábban a kétharmados parlamenti többsége és segítséget sem tudott szerezni magának ahhoz, hogy ezt a tervét megvalósíthassa. Ma azonban egészen más a helyzet, mert a parlamentben csücsülő vazallusai minden további nélkül kierőszakolják a szükséges alaptörvény módosítást, amivel utat engedhetnek ezen szervezetek elleni törvényes fellépésének. De ez még nem minden, mert időközben Soros György is megírta a második tervét, amit szintén megfelelő kritikával illettek a Fideszes vezérek. Többek között Szájer József, EP képviselő nyilatkozott úgy, ez az újabb terv csupán abban különbözött az elsőtől, hogy a tőzsdespekuláns most már legálisan árasztaná el Európát a migránsokkal és Marschall-segély formájában évente 30 milliárd euróval támogatná az afrikai elmaradott országokat.

S ha még ez sem volt elég a kellő hátszélnek az alaptörvény újabb módosításához, akkor itt van az olasz példa, ahol az ottani civil jogvédő szervezetek bizonyítottan illegálisan támogatták a Líbiából érkező migránsokat. A gyakorlat az volt, hogy a líbiai partok közelében az embercsempészek által lélekvesztőre tett migránsokat a saját hajójukra vették át, majd szállították az olasz kikötőkbe és adták át az olasz hatóságoknak. Ennek azonban a jelek szerint vége lesz, hiszen egy új törvény szerint a civilek által felvett migránsokkal teli hajó nem köthet ki többé olasz kikötőkben. Ezzel párhuzamosan az új olasz belügyminiszter, Matteo Salvini felszólította a migránsokat, hogy csomagoljanak, mert kitelepítik őket Olaszországból. Az új olasz belügyminiszter mindezeken túl úgy nyilatkozott, hogy példaképének tekinti Orbán Viktort, és vele együtt kívánja megváltoztatni Európát...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.