2018. június 2., szombat

LEROHADÓ NYILVÁNTARTÓ RENDSZER, KÉPZAVAR, A BETEGEK KÍVÁNSÁGMŰSORA - A KÁSLER-INTERJÚ ELEMZÉSE

ZOOM
Szerző: HORVÁTH ATTILA
2018.06.02.


Csak azért vette előre a humánminiszter a kórházi fertőzések problémáját, mert a TASZ kiperelte tőlük az adatokat. Kásler Miklós Magyar Hírlapnak adott interjúját elemeztük Komáromi Zoltán háziorvossal.

Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője a Magyar Hírlapnak adott pénteki interjújában sok szó esett az egészségügyről.
Nem működik a rendszer

A tárcavezető többek között arról is beszélt, hogy olyan eszközöket kell az alapellátásban biztosítani, amelyekkel a mostaninál szélesebb spektrumon tudnak vizsgálatokat végezni. Így, még ha a körzeti orvos nem is tud minden diagnózist felállítani, az Egészségügyi Elektronikus Térhez kapcsolódva tovább tudja közvetíteni a vizsgálatok eredményeit a megfelelő szintre, ahol ezeket már nem kell elvégezni.

Komáromi Zoltán háziorvos a Tér nevű rendszerről a Zoom.hu-nak elmondta, november elsején vezették be, minden orvosi tevékenységet végző kollégát arra kötelezték, hogy az általuk elkészített, betegekről szóló dokumentumokat feltegye az Országos Egészségpénztár (OEP) által kezelt online térbe...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.