2018. június 1., péntek

MAGYAR TENISZEZŐKÉNT AMERIKÁBAN

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: TÓTH BENCE GYULA
2018.06.01.


Sokak álma egy amerikai egyetem elvégzése, aminek több útja van. Tóth Bence Gyuláé aligha az egyszerűbbek közül való. Teniszezőként a juniorok között nyolcaddöntős volt a Roland Garroson, ami felkeltette több amerikai egyetem érdeklődését is, kapta is az ösztöndíj-ajánlatokat. Végül Alabama mellett döntött. Az alábbi beszélgetésben szó esik a beilleszkedésről, egy profi sportoló egyetemi hétköznapjairól és persze a jövőről is. (A képeket köszönöm neki.)

Mesélj kicsit a teniszkarrieredről, melyek voltak a legnagyobb sikereid? (Találtam egy cikket arról, amikor a Roland Garroson a juniorok között a nyolcaddöntőbe jutottál.)

A szüleim mai napig aktívan sportolnak. Édesapám teniszedző, úgyhogy beleszülettem a tenisz világába. Csecsemőkoromtól a teniszpályán voltam. Nagyon korán, már 7 évesen versenyszerűen játszottam.

A 12-18 évesek között minden korosztályban nyertem magyar bajnokságokat, összesen 12 magyar bajnoki címem van. Nemzetközi szinten is már 12 éves koromtól elég szépen helytálltam a különféle rangos tornákon.

Voltam Európa 20 legjobb játékosa között és a nemzetközi junior 18 éves világranglistán is a 66. helyen álltam. Amire nagyon büszke vagyok, hogy a junior Roland Garroson a legjobb 16 közé jutottam, négyből négy Grand Slam-versenyre sikerült kijutnom, és a 12 magyar bajnoki cím mellett háromszor nyertem Szuperligát az MTK csapatával.

Többek szerint a 89-es korosztály legjobb magyarja voltál, szerinted sikerült elérned azt, amit szerettél volna?

Sikerült végig a legjobbnak maradnom itthon a saját korosztályomban, ezt a 12 magyar bajnoki cím is alátámasztja. Több egyéni és csapat Európa-bajnokságon is részt vettem, olyan játékosokkal versenyeztem a világ különböző pontjain, mint Grigor Dimitrov, Lucas Pouille, Alexander Dolgopolov vagy Kei Nishikori, Bedene Aljaz, de az itthoni nagy 88-as vezető és jelenleg TOP 200 ATP-s Balázs Attilával is szoros volt a versengés, akivel kicsi korunk óta kiváló baráti viszonyt ápolunk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.