2018. június 25., hétfő

MÉG AZ APRÓT IS KIRÁZTA ORBÁN AZ UNIÓS PÉNZESZSÁKBÓL, HOGY JUSSON BELŐLE A HAVEROKNAK IS

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2018.06.25.


Az uniós pénzelvonásokat is arra fogja használni a Fidesz, hogy az EU ellen hangolja a magyar lakosságot. Ez szinte borítékolható azok után, hogy már sokadik évadában jár a magyar kormány szabadságharca Brüsszel ellen. Azért hadakozik tehát újfent saját szövetségesei ellen a kormánypárt, hogy közben ne kelljen megmagyaráznia, miért öntött több száz milliárd forint közpénzt saját oligarchái zsebébe. Lényegében minden jogos számonkérést nyílt hadüzenetnek tekint Orbán Viktor, legyen szó menekültügyről, korrupcióról vagy a jogállamiság leépítéséről, így csak a harci szellemet tartja fenn Brüsszel azzal, ha szembesíti a magyar kormányt a kötelességeivel.

Szinte megbecsülhetetlen az az összeg, amennyit nem a hatályos uniós előírásoknak megfelelően költött el a magyar kormány a jelenlegi hétéves költségvetési ciklus folyamán. Csak annyi biztos, hogy a brüsszeli központ ellen folyamatosan szabadságharcot vívó Orbán-kormány már nagyobb korrupciós amplitúdóval rendelkezik, mint az eddig éllovas déli tagországok. Az ellenőrök aprólékos munkával mutatták ki, milyen innovatív a magyar kormány és a hozzá közel álló nomenklatúra, hale kell csippenteni néhány milliárdot a központi forrásokból, melyek hivatalosan az ország felzárkózását segítenék.

Az idő- és energiaigényes ellenőri munka talán nem is jutott el minden apró részletig, így, ha csak a nagyobb tételeket vesszük, akkor is kirajzolódik a tendenciózus síbolás sormintája. Most úgy néz ki, hogy minden tizedik eurót visszafizettetne az EU Magyarországgal, ami talán még nem is olyan súlyos büntetés, ha azt vesszük, hogy a költségvetési támogatásnak valószínűleg ennél jóval nagyobb aránya vándorolt magánzsebekbe...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.