2018. június 22., péntek

MICSODA VÉLETLEN! HÁT NEM FIDESZES AKTIVISTA A MISKOLCI IDŐKÖZI KAMUJELÖLTJE?

HVG ONLINE
Szerző: hvg.hu
2018.06.21.


Eddig csak gyanítani lehetett, de mostantól biztos, hogy a Fidesz indított rá azonos vagy hasonló nevű kamujelölteket a miskolci időközi választás győzelemre esélyes ellenzéki indulójára, hogy összezavarja a választókat. Az egyikről az volt a furcsa, hogy menekül, a hvg.hu most megtalálta a másodikat: évekre visszamenő Fidesz-aktivista múltja van, az áprilisi választáson a másik miskolci körzet kormánypárti jelöltjét segítette.

Nemrég írtunk róla, milyen furcsa véletlenek történnek Miskolc 12-es önkormányzati választókerületében, ahol július 15-én időközi választást tartanak, mivel a körzet eddigi képviselője, a fideszes Hubay György parlamenti mandátumot nyert áprilisban.

Az önkormányzati időközi választásoknak önmagukban nem sok hírértékük van, többnyire a helyieknek fontosak, ami miatt a miskolci mégis jelentős, pontosabban szimbolikus jelentőségű lett, az az, hogy a Hódmezővásárhelyen bevált módszert alkalmazva a teljes ellenzék az MSZP-től az LMP-n át a Jobbikig egyetlen jelölt mögé állt be, akinek így jelentősen megnőttek az esélyei a fideszes indulóval, dr. Nagy Ákossal szemben.

Az ellenzék jelöltjét – bár évekkel korábban Rokker Zsolttiként ismerte meg az ország – hivatalosan Erdei Sándornak hívják. Ez azért érdekes, mert alig egy héttel az után, hogy kiderült, teljes lett az ellenzéki egység mögötte (vagyis megnőtt az esélye, hogy Miskolc legyen az új Hódmezővásárhely), a semmiből felbukkant és nyilvántartásba vetette magát jelöltként egy másik Erdei Sándor is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.