2018. június 3., vasárnap

NEVET VÁLT ÉS MÁR INDUL IS AZ ÚJ KORMÁNYKÖZELI RÁDIÓ

24.HU
Szerző: SZALAY DÁNIEL
2018.06.02.


A 24.hu értesülése szerint a kormányközeli Hold Reklám Kft. hiába POP FM néven nyert a médiatanácsi pályázaton, végül Retro Rádióra változtatják a nevet. Az eddigi Retro Rádióból Magyar FM lesz. Villámgyorsan elindulnak, már szól is a műszaki tesztsugárzás, így a Class FM hiába megy újra bíróságra, hogy megtámadja a Hold Reklám Kft.-t győztesnek nyilvánító médiatanácsi döntést és kérik a bíróságtól a pályázat érvénytelenítését. Az országos rádió reggeli műsorát egyébként nem Sebestyén Balázsék kapják, pedig volt ilyen terv.

A 24.hu több forrásból származó értesülése szerint nem a megnyert frekvenciapályázatában szereplő és levédett POP FM néven, és várhatóan már jóval a törvény szerinti 120 napos határidő előtt, már június első felében megkezdené műsorai sugárzását a Class FM-től elvett országos kereskedelmi rádiós frekvencián a Médiatanács országos kereskedelmi rádiós pályázatát május 22-én megnyerő, a Rádió 1 volt ügyvezetője, Bakai Mátyás vezette kormányközeli vállalkozás, a Hold Reklám Kft. A cég Orbán Vikto rbarátjával, az MKB Bank többségi tulajdonosaként is ismert Mészáros Lőrinc volt felcsúti polgármesterrel és Andy Vajna filmügyi kormánybiztossal, a Rádió 1, a TV2, a Bors, a Délmagyarország és a Kisalföld tulajdonosával is összefüggésbe hozható.
A POP FM nevet ők sem gondolták igazán komolyan

A Hold Reklám Kft. a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál (SZTNH) a médiatanácsi pályázat előtt levédett POP FM helyett az Andy Vajna közeli, jelenleg budapesti és nyíregyházi frekvenciával rendelkező Retro Rádió nevét vinné tovább, ehhez már csak a Médiatanács jóváhagyását kell megszerezniük. Az eddigi Retro Rádió – melynek hamarosan lejár a médiaszolgáltatási jogosultsága Nyíregyházán és Budapesten is – a névütközés megakadályozása érdekében várhatóan Magyar FM néven folytatja a következő időszakban. Bár a Médiatanács napirendje publikusan még nem érhető el, úgy tudjuk várhatóan hamarosan, elméletileg már jövő kedden döntenek is a Retro Rádió Magyar FM-re történő váltásáról, valamint a pályázatot POP FM néven megnyerő új, kormányközeli országos rádió Retróra történő átkeresztelésének engedélyéről...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.