2018. június 30., szombat

ÓRAMŰ PONTOSSÁGGAL KEBELEZI BE A NER A GYEREKNYARALTATÁST

HVG ONLINE / GAZDASÁG
Szerző: POZSGAI REBEKA
2018.06.30.


Az apróért is lehajolnak, a zánkai tábor 30 milliós buszos szolgáltatását is kormányközeli cég nyerte el. Kerényi Imre elit táborának nyitása viszont csúszik, és a háromhetes turnus 250 ezer forintos díját is levitték 200 ezerre.

Egyetlen ajánlattevőként a Duna Aszfalt nemrégiben kipróbált konzorciumi társa, a Szabadics Közmű- és Mélyépítő Zrt. nyerte el a zánkai gyermektábor víziközmű-infrastruktúrájának felújítását. A június 26-ai Közbeszerzési Értesítőben megjelent, alig 200 milliós megbízás azonban csak aprócska része annak a 26 milliárd forintnak, amit a kormány a jövő év végéig a zánkai és a fonyódligeti üdülőközpont renoválására és bővítésére szán. A szocialista kormányok alatt kis híján privatizálták a pusztulásnak indult, több tízmilliárdos értékű ingatlanokat, de most sem biztatóbbak a kilátások, hogy 2016-ban a Szeged–Csanádi Egyházmegye fennhatósága alá tartozó Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítványhoz kerültek az Erzsébet-táborok.

Kétségtelenül impozánsak a számok, amelyeket az Orbán-kormány fel tud mutatni. Novák Katalin család- és ifjúságügyekért felelős államtitkár elmondása szerint a 4,4 milliárd forintos költségvetési támogatásból az idén 30 ezer gyermek nyaralhat egyhetes turnusokban a két Erzsébet-táborban, hétvégenként pedig most először nemcsak gyerekek, hanem teljes családok előtt is megnyitja kapuit Zánka és Fonyódliget. 2015 óta már a beteg gyerekekre is gondol a táborok fenntartója: a Gyógyító Szent Erzsébet Táborok Zalaszabaron működnek, ahova különleges ellátást igénylő, veleszületett krónikus betegséggel élő, illetve siket és nagyothalló gyerekeket várnak. A zalaszabari tábort történetesen éppen az a Holnapocska Alapítvány indította el, amelynek alapítója a Szabadics Közmű- és Mélyépítő tulajdonosa, Szabadics Zoltán és Szabadicsné Rádi Éva...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.