2018. június 12., kedd

ORBÁN EGYETLEN LEGITIMÁCIÓS ÉRVÉT SÖPÖRHETI EL A VÁLSÁG

HVG ONLINE - ITTHON
Szerző: T. R.
2018.06.10.


Egyetlen dolog van, amiben egyetért Orbán Viktor és Soros György. Pénzügyi, gazdasági válság közelít. A kormányfő már most elkezdett felkészülni és felkészíteni, mert tudja, hogy az ilyen hullámok miniszterelnököket is maguk alá tudnak temetni. A hvg.hu heti közéleti elemzése.

Soros György magyar nyelven a hvg.hu oldalán megjelentetett cikkében nem kertelt, egyértelműen kijelentette: „új pénzügyi válság közeleg.” Szerinte Európának radikálisan kell cselekednie a túlélésért. Újra fel kell találnia magát. Orbán Viktor is úgy gondolja, jön a válság, de ami még meglepőbb, hogy ezt is mondja. Először a kötcsei piknikről szivárogtak ki olyan hírek, hogy a miniszterelnök szerint a külső környezet változása miatt, ha megszorításokra nem is, de mindenképpen a nadrágszíj meghúzására kényszerülhet a kormány.

Orbán az államapparátust takarékosságra szólította fel, Gulyás Gergely pedig Kormányinfóján arról beszélt, élénkítés helyett a kormány tartalékolni fog, ennek jegyében 50 százalékkal emelni kívánják a költségvetés általános tartalékát. Ez az idei költségvetésben 170 milliárd forintos tétel, vagyis – a céltartalékok nélkül – jövőre 255 milliárdot tehet félre az állam az Országvédelmi Alapba és a rendkívüli kormányzati intézkedésekre. Hogy – mint Gulyás fogalmazott – felkészüljön az eurózóna stabilitási kockázataira, az egyes országok politikai instabilitása és az amerikai vámintézkedések hatásaira...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.