2018. június 5., kedd

ORBÁN KIJELÖLTE AZ ELLENZÉK SZEREPÉT

NÉPSZAVA ONLINE
Szerző:ZOLTAI ÁKOS
2018.06.05.


Az Orbán-kormány permanens kampányt folytat már 2010 óta, ez velünk is marad, mert alapvető fontosságú a Fidesznek, hogy mindig ők alakítsák a napirendet, ők határozzák meg a belpolitikai törésvonalakat, és az ellenzéket folyamatosan reaktív szerepre kényszerítsék – így foglalta össze lapunknak két szakértő Reiner Roland, az Integrity Lab és Juhász Attila, a Political Capital munkatársa, Orbán Viktor miniszterelnök kötcsei beszédének üzenetét.

A kormányfő – legalábbis Havasi Bertalan sajtófőnök tolmácsolása és az MTI tudósítása szerint – arról beszélt zárt körben, hogy rendkívül fontos lesz a 2019-es EP-választás, mert „ma európai léptékű harc zajlik értékek és kultúrák közt.” Orbán szerint az unió sokat gyengült, „mert a globalista bevándorláspárti kultúrát képviselő Brüsszel nem tudta megállítani a Brexitet”, sőt szerinte a britek távozása az unióból a migráció és az európai kultúrharc miatt következett be. Ennek ellenére a miniszterelnök újra leszögezte, hogy az unión belül képzeli el az ország jövőjét, de számára Magyarország és annak szuverenitása az első, ezért az egyenrangú nemzetek Európájáért dolgozik.

– A 2019-es EP választással kapcsolatos narratíva három szempontból fontos: egyrészt tovább építi azt a kultúrharcot és migránsellenességet, ami az országgyűlési választáson is nagyban hozzájárult a Fidesz sikeréhez. Másrészt Orbán ezzel aktívan hozzájárul, hogy európai színtéren is minél inkább ez legyen a jövő évi választás tétje. Harmadrészt pedig, ezzel Orbán azonnal ki is jelöli az ellenzék szerepét, álláspontját, ahogy ezt több esetben is megtette már, innentől kezdve az ellenzék kommunikációs tere eleve adott, ebből kitörni az elmúlt években jellemzően nem sikerült – hangsúlyozta Reiner Roland...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.