2018. június 14., csütörtök

ORBÁN VIKTOR AZ ORVOSNÁL

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2018.06.13.


Orbán Viktor orvoshoz ment. Na nem úgy, mint bárki más, dehogy. Testőrök gyűrűjében – talán ezúttal golyóálló mellény nélkül – érkezett meg egy fővárosi klinikára, hogy az ott várakozó betegek elé befurakodva, elsőként kapjon receptet. Orbán Viktor nem várakozik, ő megérkezik és kiszolgálják, hisz ő az ország miniszterelnöke, ő különb bármelyikünknél. Igen, megkérdezte, hogy előre engedik-e, de vajon ilyen helyzetben mit lehet válaszolni? Még ha tudja is az ember, hogy a helyes válasz a nem – hisz mitől lenne neki bármivel is több joga előbb bemenni a rendelőbe, mint a már ott várakozók sorának? – akkor is beengedi Orbán Viktort, mert nem akar ő lenni az egyetlen, aki nemmel válaszol.

Orbán Viktor is pontosan tisztában volt ezzel, de hát mikor is zavarta őt a saját taplósága? Különböző országok női elnökeinek és képviselőinek a kezét nyalja tövig. Zsebrevágott kézzel beszél országok vezetőivel. Hogy Orbánnak mi szüksége volt erre a közjátékra, ami az újságok hasábjaira röpítette orvosi látogatását, az számomra kérdés. Neki ugyanis ilyenekre nincs szüksége, hisz bárhol ellátják soron kívül. Mégis valamiért úgy érezte, hogy neki meg kell mutatkoznia, a nép közé kell ereszkednie, hisz ő is a nép gyermeke.

Ha ezzel a látogatással ez volt a célja, akkor kissé benézte a miniszterek elnöke. Ugyanis ha én lettem volna az, akit beelőz Orbán Viktor – csak azért mert ő Orbán Viktor -, akkor bizony elég ideges lettem volna. Mégis, milyen jogon előz ő be bárkit is? Ez pontosan annak a pöffeszkedő, én vagyok itt a király mentalitásnak a megtestesülése, amely amúgy is Orbán Viktor – és Donald Trump – sajátja. Két agyatlan pojáca, akik úgy hiszik, a nép értük van, így őket minden valamire való hazafi minimum imába foglalja esténként.

Orbán Viktor rajongótábora pontosan olyan hazafiakból áll, mint Donald Trumpé. E két vezető ugyanazokat a buta, egysíkú vágyálmokat kergeti, amitől azt remélik, a történelemkönyvek arany lapjaira fognak felkerülni. Hihetnek amit csak akarnak, ezek az álmok csak az ő fejükben léteznek. Még azt sem hiszem, hogy akár a saját talpnyalóik is ennyire biztosak lennének a dologban. Ők ugyanis nem meggyőződésből követik ezeket a vezéreket, hanem pénzért és hatalomért...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.