2018. június 29., péntek

ORBÁN VIKTOR KEZDI ÉRINTHETETLENNEK TARTANI MAGÁT

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2018.06.27.


Nem kaphat szót olyan képviselő, aki pártelnöknek szólítja Orbán Viktort, egy nap alatt eltüntetik azt a graffitit, amely a miniszterelnököt ábrázolja, a külügyminiszter pedig azzal magyarázkodik egy külföldi újságíró előtt, hogy ő kitart Orbán Viktor minden kijelentése mellett. Mindez két napba sűrítve mutatja be, hogyan épül Magyarországon az a tekintélyelvű hatalom, amely nem tűri az ellentmondás semmilyen formáját. Orbán Viktor lényegben azt üzeni mindenkinek az országban, hogy aki nem lép egyszerre, nem kap rétest estére.

Orbán Viktor most már tényleg elhiszi magáról, hogy szakrális vezetője Magyarországnak. Aki ennek az elvnek ellenáll, most még megússza egy kis ejnye-bejnyével, de a rendszer érzékelhetően keményedik, így nem lesz rá garancia, hogy néhány hónap múlva nem írják majd bele az alaptörvénybe, hogy a magyar miniszterelnök személye szent és sérthetetlen, és komoly szankciókkal számolhatnak azok, akik megszegik ezt a rendelkezést.

Valószínűleg az lesz az igazi fordulópont, amikor Orbán a Budai várba költözik, hiszen onnantól a legősibb történelmi hagyományok követőjének érezheti magát, amivel persze komoly előjogok is járnak majd. Lényegében a magyar királyok nyomába szegődött már első kormányzati ciklusa alatt is, amikor Szent István koronáját úsztatta a Dunán. Úgy akar nyomot hagyni a magyar történelemben, mint a legnagyobb államférfiak, de már nem Széchenyi István példája lebeg a szeme előtt, hanem inkább Hunyadi Jánosé, aki ugyan nem király, hanem kormányzó volt, de szembe szállt a muszlim törökökkel, vagyis személyén keresztül aktualizálhatja a menekültellenes politikáját...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.