2018. június 20., szerda

STOP SOROS: AZ ILLEGÁLIS MIGRÁCIÓT LEVERIK A BEVÁNDORLÁSSAL ÉS A MENEKÜLTEKKEL

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszabadság
2018.06.19.


Nincs aljasabb törvény a “Stop Soros” (SS) törvénynél, az elnevezéséről nem beszélve. Ez a civil társadalom elleni durva támadás, ahol egybecsúsztatják az emberi jogvédők külföldi támogatását a migrációval, mintha minden külföldről támogatott civilszervezet migrációt is segítene, és valamennyi Soros György támogatását élvezné. A legtöbb külföldi támogatást kormánypárti civilek kapják, Orbán azt a tevékenységet folytatja a szomszéd országokban, amelyet hazug módon Sorosnak tulajdonít. Az igazi “Sorost” Orbánnak hívják.

De ennél is durvább, hogy 25 százalékos adóval sújtják az “illegális migráció” szervezését segítő civilszervezeteket. Az “illegális migráció” bűncselekmény, mindig is az volt, ezért az illegális migrációt segítők ellen büntetőeljárást kell indítani, nem adóval büntetni. Ennek a törvénynek, amit elbújtatnak az adótörvények között, semmi köze civilekhez, jogvédőkhöz, mert ők nem szervezik és nem segítik az illegális migrációt.

De még a “bevándorlást” sem segítik. A bevándorlást a letelepedési kötvényekkel az ismert fideszes bűnözők segítik, méghozzá offshore cégeken keresztül, mint Rogán és társai. Ezen kívül is van törvényes bevándorlás, melyet az állam segít. Ezért “bevándorlás” támogatása nem kriminális tevékenység, nem sújthatják büntetőadóval. Civilek ezzel nem foglalkoznak, ez amúgy is állami hatáskör.

Ezúttal is három fogalom egybemosásáról van szó: az “illegális migráció”, a “bevándorlás”, és a “menekült” kategóriát csúsztatják egymásba. Az “illegális migráció” bűncselekmény, mint jeleztük, a “bevándorlás” törvényes feltételekhez kötött, amelyeket az állami hatóság vizsgál és bírál el. “Menekültekre” nemzetközi jog vonatkozik, melynek betartása az állam feladata, kötelessége. Civil jogvédők joga az állammal szemben a törvényesség kontrollja.

A “Stop Soros!” törvény egyrészt propagandacélokat szolgál, másrészt a demokratikus és civil jogok elleni durva támadás. Civilszervezeteket az “illegális migráció” fogalmával akar a rezsim kriminalizálni, és okot keres a szabad civil szerveződések felszámolására. A civileket a fenti három kategória közül egyedül a “menekültek” jogvédelme érinti, de menekültjogot kérni nem bűncselekmény, a kérelmet pedig az állam bírálhatja el, amely ellen jogorvoslati lehetőség van. Ennek segítése nem bűncselekmény, nem törvénysértő, “illegális migráció” szervezéséhez semmi köze.

Az “illegális migrációtól” az állam köteles megvédeni az országot, a helyzettől függően ezt teheti határőrizettel, kerítéssel. De menekültkérelmet bárki beadhat, az állam elutasíthatja, nem fogadja el, ha valakinek a nemzetközi jog szerint nem jár menekültstátusz. Ez így van a liberális Európai Unióban, Németországban is. Nem kell mindenkit befogadni, de törvényt sem lehet sérteni a kérelmek elbírálása során...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.