2018. június 18., hétfő

SZILÁRD ÚR, EZÉRT TUTI MEGSIMOGATJA A FEJEDET A FŐNÖK

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2018.06.18.


...az MSZP elnökválasztásáról lenne pár gondolatom, noha ennek a témának is vannak nálam sokkal nagyobb szakértői. Különös tekintettel a közpénzből kitartott napos oldalon. Egészen bravúros, ahogyan a lakájok egymásra licitálva, alig titkolható gúnnyal rontanak neki a Fidesz néhai váltópártjának. Természetesen az állampártnak – változatlan meggyőződésem szerint – elemi érdeke egy darabjaira hullott, gyenge, ám a demokratikus látszat kedvéért létező ellenzék, de azért vicces volt, ahogy a Fidesz egyik házi politológusa (igen, az aki Szili Katalin pályafutásában látta meg a baloldal egyetlen sikertörténetét, és azonnal könyvet is írt róla) megadta az alaphangját az MSZP ellen irányuló összehangolt gúnyáradatnak. A Galló Béla névre hallgató kiváló szakember már tegnap reggel beharangozta a Migráns1 csatornán, hogy az ország szempontjából, meg úgy mindenféle értelemben tökmindegy, ki lesz az MSZP elnöke.

Galló Béla szerint a szocialista párt régen betöltötte történelmi hivatását azzal, hogy az élelmes kádári nomenklatúra érdekeit képviselte a tulajdonviszonyok átalakítása során, mára ezek az érdekcsoportok zömmel elpártoltak az MSZP-től.

A szakember szerint ráfér az országra egy színvonalasabb baloldali politika, hiszen az nehezen cáfolható, hogy van 3 millió szegény Magyarországon, ami az uralkodó elitek közös felelőssége, az MSZP orbánozása azonban nem vezetett sehova, még az elhanyagolt szegények is inkább a Fideszt választották.

A baloldalon fordulatra lenne szükség a nemzeti érzékenységű szociáldemokrácia irányába, ám ehelyett továbbra is a liberális befolyásoltság érvényesül, és ha Tóth Bertalant választják, ez marad továbbra is. Tóth Bertalant a régiek támogatják, politikusként nem sok vizet zavar, megmondják neki merre az előre. Ez a tisztújítás a régiek bosszúja lehet Mesterházy Attila évekkel ezelőtti fiatalításáért. (MTI)


Viccesnek találom, hogy a nagy erőlködésben néha azért Freud kikönyököl ezeknek a fontosabb-jelentéktelenebb lefetyelőművészeknek a száján. Mélyen egyetértek Galló Bélával, ezért még a nevetséges önellentmondásaitól is hajlandó vagyok eltekinteni. Mert az mégiscsak nagy igazság, hogy az élelmes kádári nomenklatúra tartóoszlopai ma már legnagyobb számban, a lehető legnagyobb megbecsülés által övezve éppen a Fideszben csücsülnek, nincs még egy olyan párt, ahol az elvetélt rendszerváltás előtti időszak ennyi kulcsfigurájának ma is lapot osztanak (szevasz, Kövér!). Arról nem is beszélve, hogy ezek szerint mégsem sikerült maradéktalanul felszámolni a szegénységet, ahogyan azt minden alkalommal kikérik maguknak az urak. Ezek szerint mégiscsak igaz, hogy az ország legalább egyharmada nélkülözni kénytelen. Van ez így, néha az ellenség obligát ostorozása felülírja a propagandát.

Ezzel nagymértékben egybevág, hogy a lopott pénzből működő Magyar Idők egy ma reggeli cikkben harsogja, hogy minden gyermeknek jut meleg étel, az állam több mint 140 ezer rászorulónak segít a leghosszabb iskolai szünetben, ez a szám pedig jelentősen magasabb, mint amennyi 2010-ben volt. Amellett, hogy nyilván nem az állam, nem a kormány és nem a Fidesz segít, hanem az adófizetők, tehát nincs olyan, hogy ingyen ebéd, bámulatos, ahogyan megpróbálják minden alkalommal sikerként előadni, hogy nem csökken, ellenben évről-évre nő az éhező gyerekek száma. Márpedig ahol a gyerek éhezik, ott a család többi tagja hatványozottan éhezik.

De nem baj, mert az Orbán-klán fideszes ügyvédje például egyáltalán nem kényszerül nélkülözésre. A Bajkai Hajléktalanvegzáló István nevű lényről van szó, aki alapembere annak a cégnek, amelyik hatalmasat kaszált a Lázár-féle kancellária 2016 júliusa és 2017 február vége közötti tenderein (tanácsokat adtak ők 9 milliárdért). Ez az egyik legocsmányabb darabja azoknak a közbeszerzési eljárásoknak, amelyeket az Európai Bizottság auditorai megvizsgáltak és dobtak egy hátast. A jól fejlett Bajkai sikertörténete csak az egyik a 29 vizsgált közbeszerzési eljárás közül (25-ben súlyos szabálytalanságokat állapítottak meg a brüsszeli gazok!), amelyek miatt Brüsszel most alsó hangon 100 milliárdot vasalhat be a kéményen bambuló kisemberektől, azaz Magyarországtól. Oda se neki, még mindig jobb, mintha bezzegazelmúlt nyolc év bukott politikusai miatt kellene, nem igaz, híveim Orbán imádatában? Dehogynem...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.