2018. június 14., csütörtök

THÖKÖLY ÚTI FÁK... MI LESZ VÉLETEK?

VÁROSLIGET BARÁTAI BLOG
Szerző: GARAY KLÁRA
2018.06.14.


Tisztelt Főpolgármester Úr!

Boldogan vettem hírét, hogy a Tulajdonosi bizottság fakivágási határozata tárgyában tájékozódni szeretne.

A Thököly úti 17 fáról van szó, a Gizella út és a Mexikói út között. 48 fa kivágásáról a Róna utcáig. ( A többi a földmunkák következtében majd magától is elpusztul.)

„NEM ÉPÍTKEZÜNK A HUNGÁRIA körgyűrűn belül” Írja a Budapest 2030. hosszú távú településfejlesztési terv! Sem Stadionokat, Sem múzeumnak hazudott vendégcsalogató helyeket, ami olyan forgalmi terhelést rakunk az érintett utakra, melyeket azok nem bírnak el.

I.

A beszédes nevű VÉSZ előírja a Dózsa György úti, Ajtósi Dürer sori és Vágány utcai közlekedési csomópontok átépítését, új MILLFAV megálló létrehozását a Hungária körútnál, valamint a Bp. - Cegléd, és a Budapest –Esztergom vasútvonalon a Mexikó útnál új vasúti megálló létrehozását.

Az M3 Kacsóh Pongrácz úti szakaszának parkoló házas és P+R parkoló zónává alakítását.

Így a 72-es troli útvonalának áthelyezése a Thököly úti fasor helyére csak valami átmeneti, az építkezés idejére szóló hírtelen jött ötlet lehet. Amolyan „vágjuk ki a fákat, legyen hely, aztán majd meglátjuk, mit hova teszünk” megoldás. Nézze meg a forgalmi helyzet változását a Kós Károly sétány lezárása után! Javít valamit ezen a helyzeten, ha a 72-es trolit áthelyezik a Mexikói útra?
Bizony nem...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.