2018. június 17., vasárnap

VOLT NÁCI NYOMORÍTOTT MEG TÖBB TÍZEZER SPORTOLÓT

INDEX
Szerző: CSIZMAZIA ZOLTÁN
2018.06.17.


Az államilag vezényelt doppingolás minden sportágra, minden sportolóra káros hatással van. A módszerek egyre kifinomultabbak, a csalás egyre nehezebben követhető. Nem volt ez mindig így. Az egykori NDK-ban is állami szinten, de ennél sokkal nyíltabban zajlott a doppingolás. Az akkori gaztettekért komolyabban senki sem lakolt meg, míg a szteroidokkal emberi életeket tettek tönkre.

Az ügy azért került nem olyan régen ismét elő, mert Németországban bemutattak egy új dokumentumfilmet, amelyben szerepel az az Andreas Krieger, aki Heidi Kriegerként látta meg a napvilágot, női súlylökésben lett Európa-bajnok, de az anabolikus szerek miatt teljesen összekeveredtek a hormonjai, és 1997-ben férfivé operáltatta magát.

Közben az is kiderült, mindenki jól tudta, mi folyik az NDK gyilkos laborjaiban, sőt az NSZK-ban is szedtek áldozatokat a teljesítményfokozók. 12-15 éves sportolók életét tették tönkre ezek a szerek, amit mindig tudatosan, sokszor a szülők tudtával adták be a gyerekeknek. Mindig ott volt a maradandó károsodás veszélye, így ezek a cselekmények bűncselekménynek minősülnek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.