2018. július 23., hétfő

A NÉMETEKNEK ELŐBB LETT ELEGE ORBÁN VIKTOR TETTEIBŐL, MINT MAGÁNAK A CSU-NAK, VAGY A MAGYAR NÉPNEK?

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2018.07.22.


Szép jó estét mindenkinek! Noha napokon belül Tusványoson ismét megjelenik a hazai politikai “elit” apraja nagyja, most még a nyugalom időszakát élhetjük. Ez annyit jelent, hogy Orbán Viktor mentes, nyugalmas napoknak nézünk elébe. Na de ez persze nem jelenti, hogy hírek nélkül maradnánk, sőt. A tervek szerint például 2019-től nem fogják kifizetni a rendőrségnél a túlórát, hanem szabadnapra számítva adják oda. Ez annyit jelent, hogy évi több millió forinttól esnének el a többségében a déli határnál szolgáló rendőrök, így nem kizárható, hogy sokan a távozást választanák.

Hogy ez a kiesés – amely a becslések szerint elérheti akár a teljes állomány 20-25%-át is – milyen hatással lenne az ország biztonságára, az igencsak kérdéses. Akkor ugyanis, ha ekkora számú rendőri erő távozna, minimum kérdésessé válna a déli határzár fenntarthatósága. Emellett az állami ünnepségek biztosítása és úgy általában az országos szintű szolgálatteljesítés is veszélybe kerülhetne. Ez egy olyan magas szám – 20 000 rendőr – amely már a közbiztontság fenntartását is megnehezítené, így igencsak kérdéses, hogy valóban meg merik-e lépni.

Mi is hírt adtunk a tegnapi napon arról, hogy a hazaiként beharangozott, de valójában többségében külföldön, külföldi alapanyagokból gyártott, Mészáros Lőrinc-féle 2rule bemutatkozott. Mégpedig az NB1-es bajnokság első fordulójában, ahol három csapat játékosai öltötték magukra a felcsúti mester mezeit. Nos, nem mindenki tett így, ugyanis Király Gábor, az EB magyar hőse bizony saját, már-már legendássá vált szürke melegítőjében pompázott a Szombathelyi Haladás kapujában. Nem tudni, hogy nem szóltak-e neki, hogy már a hazai textilipar fellendítését megcélzó 2rule mezét kellett volna magára öltenie, vagy ő egyszerűen megtehette. Mindenesetre Király Gábor rulez.

Aki ismét a Ryanair járatát választotta arra, hogy Budapestről eljusson a Kanári-szigetekre, az bizony ismét pórul járt. A közismerten tapló társaság ugyanis ismét úgy gondolta, megteheti, hogy az utasokat ugyan elviszi a spanyol paradicsomba, a csomagjaikat azonban már itthon hagyja. A korábbi esettől eltérően – amikor is már csak a Kanári-szigeteken szóltak az utasoknak – ezúttal még a budapesti reptéren közölték, hogy bizony mondjanak búcsút csomagjaiknak, azok ugyanis csak napokkal utánuk fognak megérkezni, mert a gép bizony túlsúlyos. Akinek ez esetleg nem tetszik, az megteheti hogy leszáll a gépről.

Hát nem nagyszerű? Érhető módon az utasok nem vették ezt a kijelentést túl jó néven, így a repülőt elhagyva többen elállták a gép útját. Hogy mi volt a kialakult helyzet valódi oka, arról a Ryanair még nem tájékoztatta sem utasait, sem pedig a hazai sajtót. A gép órákkal később felszállt Budapestről, azonban nem teljes létszámmal, harminc utas ugyanis idehaza maradt. Ez már nem az első hasonló húzás a Ryanair részéről, így a kérdés már csak az, hogy mikor kapnak egy olyan büntetést, ami észhez téríti őket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.