2018. július 25., szerda

ANNYIRA HÜLYÉK NE LEGYÜNK MÁR, HOGY ELVÁRÁSAINK LEGYENEK HATALMASÉKKAL SZEMBEN

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2018.07.25.


Jó reggelt, szerda van! Ez csak azért fontos, mert ezek szerint tegnap kedd volt, a kormányinfó meg csütörtökön szokott lenni. Olybá tűnik, hogy immár ezt az időszámítást is ki lehet dobni a kukába. Gulyás Gergely ugyanis nem holnap fogja, hanem tegnap produkálta magát. Nem állítom, hogy elejétől végig meghallgattam, amit a szájával beszélt, de nem is kellett. Azt hiszem, elég most annyit megjegyezni Lázár egykori kormányinfós stand-up-os nagyságához felnőni igyekvő ifjú titán szavaiból, hogy nem elvárható (értsd: annyira hülyék ne legyünk már, hogy ezt elvárjuk), hogy a fideszesek rokonai ne nyerjenek el közpénzeket. Ezt annak kapcsán okádta bele a pofánkba rezzenéstelen arcberendezéssel a sztárjogász, hogy kiderült: a hanyatló EU milliárdokat osztott ki egy vidékfejlesztési pályázaton falusi szálláshelyek építésére és kurvára úgy alakult, hogy egy rakás gyakorló fideszes (korábban/most funkcióban lévők) valamint gyakorló fideszesek pereputtya is tömött sorokban kaszált a bulin. Gulyásnak csak erre a retkes, koszlott, ócska dumára futotta a tehetségéből:

… "egy évekkel ezelőtt leköszönt volt képviselőt nem lenne méltányos kizárni egy ilyen jellegű pályázatból. Senki előnyt vagy hátrányt nem szenvedhet azért, mert országgyűlési képviselőként tevékenykedett vagy tevékenykedik."

Más szavakkal: a korrupció a legfőbb politikánk, és kurvára le lehetne már szállni rólunk. Mondjuk ennél balfaszabb, idiótább pályázatot aligha írhatna ki az EU. A lényege az, hogy 5 évig kötelező panzióként, azaz rendeltetésszerűen használni ezeket a létesítményeket, aztán teljes legalitásban be lehet zárni őket (az izsáki polgármester is lájkolja ezt) és máris ott egy szép kis családi ház. Gulyás barátunknak arról fogalma sincs, hogy ez a szabályozás így rendben van-e, viszont azt pontosan tudja:

"ha valaki országgyűlési képviselő, nem biztos, hogy a családjában is el tudja magyarázni, hogy innentől kezdve ők semmiben sem vehetnek részt, ami közvetetten állami vagy uniós forrásokhoz kötődik."

Tehát az országgyűlési képviselő síkhülye, gombnyomogatásra alkalmas, előre leírt baromságok visszabüfögésére alkalmas, a pártfegyelmet betartani alkalmas, csak erre az egyre nem: hogy elmagyarázza anyunak, apunak, hogy nem nyúlunk a közpénzes vályúba könyékig. Aha. Ebből az is következik, hogy egy 1860 fős településen most majd 9 panzió épül (valószínűleg ilyen a szórás a fideszes érdekeltség tekintetében), de ezt is ki lehet magyarázni: igenis létezhet kismillió olyan indok, ami miatt szükség van ezekre a turisztikai fejlesztésekre. Szerintem is. Felcsútra is 9 panziót, mert sose lehet tudni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.