2018. július 17., kedd

AUGUSZTUSBAN VESZIK VISSZA A SZENNYEZETT VÉRNYOMÁSCSÖKKENTŐKET

INDEX
Szerző: NAK
2018.07.16.




Megállapodtak az illetékes felek a Kínából származó, szennyezett vérnyomáscsökkentő gyógyszerek – valsartan hatóanyagú Nortivan, Tensart, Valsartan, Valsocard vagy Valsotens filmtabletták – forgalomból kivonásának részleteiről. Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) Indexhez eljuttatott közleménye szerint:

- A betegek 2018. július 30 - augusztus 31. között vihetik vissza a gyógyszertárakba a forgalomból kivont gyógyszereket, a patikák betegenként maximum 2 db, bontatlan, lejárati időn belüli doboz visszavételére kötelesek.

- A forgalomba nem került gyógyszertári készleteket a gyógyszer-nagykereskedők a gyógyszertáraktól 2018. július 26-ig veszik vissza (a gyógyszertárak elsődlegesen annak a nagykereskedőnek küldjék vissza az érintett termékeket, amelyiktől vásárolták, ha erre nincs lehetőség, az elsődleges beszállító a következő választandó nagykereskedő.

- A betegektől visszavett gyógyszereket 2018. augusztus 31-ig kell a patikáknak elkülönítetten gyűjteni és tárolni, majd ezt követően a nagykereskedőnek egy tételben átadni. Az átadott készítményeket a főbeszállító nagykereskedő juttatja el a forgalomba hozókhoz...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.