2018. július 7., szombat

AZ ELLENZÉK ÚGY DÖNTÖTT, A FIDESZ KEZÉRE JÁTSZIK, ÉS MEGHAGYJA NEKI JÓZSEFVÁROST

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: nickgrabowszki
2018.07.07.


Amit látunk, az a kínálati oldal manipulációja, a szabad választás paródiája

Július 8-án választanak új polgármestert a fővárosi VIII. kerültben, miután az eddig, Kocsis Máté, áprilisban bekerült az Országgyűlésbe. Nagy téteket nem érdemes tenni arra, hogy az ellenzék tudja - vagy hogy egyáltalán el akarja venni a Fidesztől Józsefvárost, és ne Sára Botond eddigi alpolgármester lenne az új városvezető.

Az ellenzék ugyan ebben az esetben nem megosztott, a pártok nem állítottak saját jelöltet, hanem egy független és civil jelöltet, Győri Pétert támogatják.

Mivel az ellenzék - még a Jobbik nélküli részt tekintve is - az országgyűlési választáson le tudta volna győzni Kocsist, ha egyetlen jelölt mögé állnak fel, Győrinek elvileg jó esélyei lehetnének. A helyzet azonban az, hogy éppen ellenkezőleg: a választás olyannyira egyesélyes, hogy az ellenzéki jelölt azt nyilatkozta, hogy
maga sem fogadna saját győzelmére.
- Ennek egyfelől az az oka, hogy Győri kampányát ugyan névleg támogatja az ellenzék, de pénzt már nem ad rá. Így még arra sem volt módja, hogy a legfőbb vállalását, a közterületi hajléktalanság csökkentését plakátokon tudassa a választókkal.
- Másfelől a Fidesz negatív kampánya. Sára például a kormánylapban állíthatta azt, hogy ha Győri nyer, akkor Józsefvárost ellepik a drogosok, a hajléktalanok, sőt - a ki tudja, honnan odakeveredő - illegális migránsok.

A negatív kampánnyal éppen nem látszik szembeszállni már a jelölt személye sem: Győri 27 éve kuratóriumi elnöke annak Menhely Alapítvány nevű civil szervezetnek, amelyet időnként Soros György is támogat, továbbá amely a hajléktalanok megsegítésével foglalkozik.

Ez máris 3 olyan téma, amellyel a Fidesz évek óta kampányol, és amellyel szemben ma Magyarországon nem lehet választást nyerni. Még Budapesten sem, Józsefvárosban különösen nem. A választók nem szeretik a hajléktalanokat, aki a szavazatukra pályázik nem olyan jelöltet indít, akik a hajléktalanok segítésével lett ismert és hozzájuk köthető.

Győri jelöltsége olyan tökéletesen illik a Fidesz-kampányba, hogy fel tudjon mutatni egy megfelelő ellenségképet,

mintha csak Kocsisék rendelték volna meg.

Lehet, hogy ez is történt. A többi, szokásosan mocskos eszköz, a plakátok összefirkálása (lásd a képet), a kampányrendezvény letiltása, etc. már csak bónusz...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.