2018. július 14., szombat

BÁJOS, AMIKOR PETIKE ÚGY TESZ, MINTHA. PEDIG DEHOGY

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2018.07.14. 


Verőfényes szép jóreggelt kívánok! Kissé aggódom. Ugyanis bár a szeptemberi hivatalos találkozó időpontja még messze van, Vlagyimir Putyin holnap, az oroszországi futball-világbajnokság moszkvai döntőjének napján személyesen tárgyalni akar Orbán Viktorral. Arról fogalmam sincs, hogy azért fogja drága Vlagyimirovics megrángatni a felcsúti zseni fülét, mert a NATO-csúcs ideje alatt adott interjúban keleti veszélyként azonosította Oroszországot, vagy sem nem. De így belegondolva, simán elképzelhető. Szerintem van az állandó pávatáncnak egy ilyen szar tulajdonsága, hogy néha az ember kiesik a szerepéből, és elszólja magát. Ezzel együtt nem hiszem, hogy komoly bántódása eshet Viktorovnak, a 12 milliárd eurós paksi bővítés – amiből 10 milliárd euró az orosz hitel – még Putyin elvtásrsnak sem teljesen jelentéktelen üzlet. De azért mégis, Viktor, veszélynek minősíteni Oroszországot? Hát ebben egyeztünk meg?

Közben Szijjártót New Yorkba szólította a kötelesség, ahonnan a megszokott színvonalú hőbörgés útján adott életjelet magáról. Nem tudom, telefonált az MTI-nek, vagy a szorgos munkatárs ott lihegett a nyomában, azt bírta mondani ő, hogy mivel az ENSZ globális migrációs csomagja kötelező lesz a tagállamokra, Magyarországnak ki kell lépnie az elfogadás folyamatából, világossá téve, hogy semmilyen módon nem tartja önmagára nézve irányadónak a csomag egyetlen intézkedését, iránymutatását sem. Szerintem is ez a biztos. Ez az agresszív, a merjünk nagyok lenni szalaggal átkötött büdöstaplóság. Az ENSZ-nek elment az esze, meg ránk akarják erőszakolni, meg akarják mondani, meg ez ugyanaz, mint a kvótásdi, amiről először azt mondták, hogy önkéntes, aztán mégis kötelező lett. Én mondjuk változatlanul nem tudok arról, hogy kötelező kvótákat erőltetne az Unió, de már meg sem próbálom a hazugságokat kiválogatni Szijjártó soros toporzékolásából. A legviccesebb ez a rész az egész ökölbe szorult vinnyogásból:

szerdán arra tesz előterjesztést az Orbán-kormánynak, hogy Magyarország lépjen ki a globális migrációs csomag elfogadásának folyamatából, és tegye világossá, hogy semmilyen módon nem tartja önmagára nézve irányadónak a csomag egyetlen intézkedését vagy iránymutatását sem...

Szerintem kurvára nem kéne megvárni a szerdát egyrészt, másrészt meg bájos, amikor Petike úgy tesz, mintha neki lenne bármilyen önálló döntési joga, mintha ő nem csak egyszerűen Orbán Viktor vinnyogó hangja lenne. Nem baj, én meghagyom ebben a hitében. Lépjenek is ki mindenhonnan, az ENSZ kretén, az Európai Ügyészség egy faszság, az EU döglődik, ki kell lépni mindenhonnan, vagy oda se kell menni és jó lesz. Megoldunk mindent a szögesdróton belülről. A zsetont azért küldjék!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.