2018. július 24., kedd

COSA NOSTRA & GULASCH . "ÚGY ÉGJEN A LELKEM A POKOL TÜZÉBEN, AHOGY EZ A KÁRTYA ÉG, HA MEGSZEGEM AZ ESKÜMET"

NEMGOGOL BLOG
Szerző: Toadwart66
2018.07.24.



"Létrejön egy blokkoló kisebbség, ami megvétózza mondjuk az új költségvetést. Működésképtelen lesz az egész EU. Vagy nem lehet majd új uniós biztost választani, mert ezek a „felforgatók” majd belekiabálnak a konszenzusba, amivel eddig mindig megválasztották a biztost. Én elkerülném ezeket a következményeket." (Schöpflin György)

Tiszta, világos, valódi kelet-eurepéer beszéd egy talán jobb sorsra érdemes (?), valaha a Glasgowi Egyetemen végzett, brit, magyar állampolgárságú történésztől. A tiszteletreméltó Lucky Luciano is hasonlóan kezdte sikeres pályafutását, Schöpflin pedig valahogy így fejezi majd be. „Cosa Nostra”, „A Mi Ügyünk”, azaz nemzeti szuverenitás ahogy azt mi szeretjük.

Tehát magyarán mondva, politikai korrektség nélkül ez így hangzik:

– Ha nem fizettek számunkra elegendő védelmi pénzt, vagy ha esetleg megsértitek a mi érdekeltségi területünket, rendkívül csúnya dolgok következhetnek be. Ha úgy adódik kirobbanthatunk egy látványos bandaháborút. Amíg ti a fehér asztalnál tárgyalgattok és turkálgattok a jogszabályok között, addig mi bükkfából készült, csúcskategóriás baseball ütőkkel – amit a ti pénzetekből vásároltunk – szétverünk néhány intézményt és magunkkal viszünk mindent, amit csak tudunk. Én elkerülném ezeket a következményeket.

Ezek valószínűleg nem a kiöregedett maffiózó, Schöpflin consigliere saját gondolatai, hanem magának a Capo di tutti Capinak fenyegető üzenete. Csak így van súlya és értelme a zsarolásnak. Az mindenki számára világos, hogy a Család fejének beleegyezése nélkül nem születhet ilyen nyíltan fenyegető, otromba nyilatkozat.

Magyarországon már pompásan működik a szicíliai franchise tökéletesített változata. Az Európai Unió állandóan halogató, bizonytalan, zsarolásnak engedő magatartásának súlyos következményei lehetnek. Uniós biztos helyett esetleg kapnak majd egy dörzsölt, tapasztalt Keresztapát...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.