2018. július 28., szombat

HIÁBA VOLT A TÖBB SZÁZ MILLIÓS UNIÓS TÁMOGATÁS, NEM KÉSZÜLT EL A VILLÁNYKÖVESDI MEDIHOTEL SEM

ÁTLÁTSZÓ / UNIÓS TÁMOGATÁSOK
Szerző: Átlátszó
2018.07.26.


Lázár János volt kancelláriaminisztert emlegetik a helyiek a felépült, de egyelőre zárva tartó villánykövesdi gyógyászati hotel mögött álló személyként. Az építtető cégtől üzlettársak révén el lehet jutni a politikusig, de bizonyíték az érdekeltségre nincsen, és sajtófőnöke is határozottan cáfolja a szóbeszédet. Bárhogyan is áll a dolog, a beruházó cég gondjai miatt az ígért munkahelyek sem valósultak meg. Az egészségügyi-turisztikai szolgáltatást nyújtó Medihotel szállodák uniós és állami támogatásokkal segített építését máshol sem kíséri szerencse hazánkban.

Szinte láthatatlanul bújik meg az erdőben a villánykövesdi, négycsillagos Dél-Dunántúli Medihotel, amely a pihenni vágyók számára igazán vonzó lehetne, ha működne. De nem áll nyitva a szálloda ajtaja a vendégek előtt, sőt, mozgásnak nyoma sincs a környéken már évek óta.

Az eredetileg 24 szobásra tervezett „Hotel 135 medical wellness szálloda”, más néven a Dél-dunántúli Medihotel**** kiemelkedően magas színvonalú egészségügyi-turisztikai szolgáltatásokat, programcsomagokat kínált volna az egészségfejlesztő és egészség-stabilizáló kezelés-sorozatra érkező 18-80 év közötti szerb, horvát, osztrák, német, valamint magyar pácienseknek.

A koncepció az volt, hogy a vendégek várólista nélkül részesüljenek magas minőségű ellátásban, de kedvezőbb áron, mint saját országukban. A wellness szálló 27 új munkahely teremtését ígérte.

Minderre a DDOP 2.1.1/H-12 „Egészségügyi turizmus szolgáltatásainak fejlesztése a konvergencia régiókban” elnevezésű pályázati kiírás keretében 70 százalékos támogatottsággal 782 736 500 forint uniós és állami pénzt nyert a Geone Építőipari Kft., a gyógyszálló azonban nem készült el.

Felszámolják a cégeket, tetemes lehet az alvállalkozók kára


A legelőként bejegyzett egyhektáros villánykövesdi terület Kovács László, a Geone Kft. ügyvezetője 2016 augusztusában vette meg. 2017 júliusában a földet 46 millió forintos jelzáloggal terhelte meg a Bohemian Financing Zrt.

Az Opten céginformációs rendszerben található adatok is alátámasztják, hogy gond van a vállalkozással. A Geone Építőipari Kft. ugyanis felszámolás alatt áll. A cég ellen az egyik hitelező 2017 februárjában nyújtott be kérelmet a fizetésképtelenség megállapítására és a felszámolás elrendelésére. Mondván, a kft. a 442 734 forintos lejárt, nem vitatott tartozását a fizetési felszólítás ellenére sem teljesítette. Ez ellen a Geone fellebbezett, mondván, fizetésképtelensége átmeneti, majd azért, mert közben törlesztette tarozását a hitelező felé. A cég jelenleg is a jogerős bírósági döntésre vár...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.