2018. július 28., szombat

ILYEN ADOMÁNYOKKAL SEGÍTIK A RENDŐRÖKET: PÉNZ A TÚLMUNKA DÍJAZÁSÁRA, AUTÓK, KONDIGÉPEK

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: CSIKÁSZ BRIGITTA
2018.07.27.


Miközben a hírek arról szólnak, hogy forrong a hangulat a rendőrségen amiatt, hogy jövő évtől megszűnik a túlórák kifizetése, már most rászorul a rendőrség arra, hogy az önkormányzatok ezen a téren is támogassák a helyi kapitányságokat. Erről a testület honlapja tanúskodik, ahol az adományok között szerepelnek olyanok is, amelyeket túlszolgálat kifizetésére nyújtottak. Akadnak egyébként érdekes tételek is, mint például 3 millió forint a kerületi kapitányság állománygyűlésére, illetve vezetői fotel vásárlása.

Semmi újdonság nincs abban, hogy az önkormányzatok lehetőségeikhez mérten segítik a helyi rendőrség munkáját. Így például támogatják a körzeti megbízottakat, mint tette azt Berhida, amely nettó 393 ezer forintot nyújtott személyi és dologi kiadásokra. Sopron bruttó 12 millió forinttal szállt be a „rendőri túlóra pénzügyi ellentételezésébe”. Ezen a téren a legbőkezűbbnek a miskolci önkormányzat bizonyult: 65 millió forintot adott „a túlmunka díjazására” a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságnak.

Van olyan önkormányzat, amely támogatja a rendőrök jutalmazását. A ferencvárosi önkormányzat is nyújtott ilyen célú, bruttó 3 millió forintos adományt nyújtott a helyi kapitányságnak. Emellett akad olyan település, amely a rendőrséggel közös programra áldoz, vagy éppen baleseti emlékhely kialakítását finanszírozza, vagy a baleset-megelőzési tevékenységhez, esetleg oktatáshoz, képzéshez járul hozzá.
Autók támogatásként

A gépjárműves adományok között előfordulnak Suzuki Vitarák. Göd egy 4,3 millió forintos autót adott a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságnak. A Budapest Hegyvidék Közrendvédelmi Alapítvány pedig egy bruttó 4,9 millió forint értékű Suzuki Vitarát adományozott a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak, és ugyanilyen típusú három, 3,8-3,7 millió forintos autót juttatott Dunaújváros a kapitányságának. Székesfehérvár pedig négy Suzuki Vitarával járult hozzá a helyi rendőrök munkájához.

Zsámbék egy 7,3 milliós Nissan Leafot, az I. kerületi önkormányzat pedig egy bruttó 4 millió forintos Ford Focust adományozott idén, míg Jászkarajenő egy Dacia Dustert juttatott a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságnak.

Persze jól jön a rendőröknek, ha az autóval menni is tudnak; a Győr-Moson-Sopron megyei Újrónafő bruttó 240 ezer forintot adott üzemanyag-vásárlásra. Nem sajnálják a támogatást az önkormányzatok térfigyelő-rendszer működtetésére sem. Erre többek között a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság 10 millió forintot költhet majd Debrecen jóvoltából...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.