2018. július 6., péntek

KIS GÖMBÖC BEKAPJA A NAGYMAMÁT - A SIMICSKA, MÉSZÁROS SZTORI

B1 BLOG
Szerző: jdesi
2018.07.06.


A meséből jól ismert Kis Gömbőcnek megvan az a tulajdonsága, hogy mindig be kell valamit kapnia. Szájszervét eleinte Simicskának nevezték, aztán amikor az már nem működött, új szájszerve egy megbízhatóan minden önálló gondolatra alkalmatlannak tűnő ember lett. Aki a kis Gömbőc utasítására szakszerűen minden felfal.

De miért is lenne önálló gondolata, ha üzleti és közéleti sikereit annak köszönheti, hogy semmi eredeti megbízhatóan soha nem fog az eszébe jutni. Még csak fel sem ötlik benne, hogy az a mérhetetlen vagyon, amit pár év alatt felhalmozott az övé lenne. Az ember tudja, hol a helye.

Elődje minden bizonnyal itt rontotta el. Elhitte, hogy ő egy üzleti zseni és nélküle megáll még a Föld forgása is. Aztán, amit kiderült, hogy nincs már mögötte az adóhatóság, a törvényhozás, a végrehajtó hatalom – már nem is akkora üzleti zseni. Könnyű úgy gazdagodni, ha az államtól rendszeresen és megbízhatóan beesik egy túlárazott tízmilliárdos megrendelés, amiből kisebb milliárdokat pillanatok alatt zsebre lehet vágni. (Szép nagy zseb lehet az már.)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.