2018. július 13., péntek

KUMIN BELEBUKOTT A KÉTÉVES MAGYAR KISFIÚ ÜGYÉBE

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2018.07.12.


Kumin Ferenc belebukott a szüleitől elszakított magyar kisfiú ügyébe. Kormányzati források szerint az Információs Hivatal (IH), azaz a magyar hírszerzés nemrég leváltott vezetője, Pásztor István kerül a helyére. Pásztort már június végén leváltották a hírszerzés éléről, és miután tarthatatlanná vált Kumin helyzete a New York-i főkonzulátus élén, megtalálták neki az új állomáshelyet. Kumint menesztik, és a sokkal jelentéktelenebb Ottawába helyezik át.

Az előzmények az Amerikai Népszavában olvashatók. A szüleitől elszakított kétéves magyar kisfiút Kumin csak egy hónappal később látogatta meg, miután a Holly Ostrov Ronai és társa, a magyar származású Rónai Péter ügyvédek cége, a Ronai and Ronai Ügyvédi Iroda kifizette a kisfiú testvérének repülőjegyét és szállását, és az New Yorkba érkezett. Ekkor derült ki, hogy Kumin nemcsak nem látogatta meg a magára maradt kisfiút, de nem is tett érte semmit. Az Amerikai Népszava dokumentumokkal bizonyította ezt. Kumin a konzulátus e célra fenntartott szobáiban sem biztosított szálláshelyet a kisfiú nővérének.

Az ügyet az Amerikai Népszava írta meg, és hiába próbálta Kumin az egész magyar sajtót (köztük még az Amerikai Népszavát is) elhallgattatni, százezrek olvasták, hogy mi történt, és Kumin helyzete tarthatatlanná vált. Bebizonyosodott, hogy semmi más dolga nem lett volna, mint a legközelebbi szabadlábon levő családtagot értesíteni arról, hogy repüljön New Yorkba, és vegye át a kisfiút, mert az amerikaiak kiadnák mielőbb, de nincs kinek. Ebben kellett volna a gyermek testvérét segíteni, amit emberbaráti szeretetből egy ügyvéd tett meg a magyar állam helyett.

Rónai Péter ügyvéd megtette, ennek köszönhető, hogy Levente hazakerült Magyarországra. A kisfiú Kumin és az Orbán-kormány miatt teljesen feleslegesen volt idegen környezetben heteken át, és még azt sem tudta, hogy mi történik vele, mert Kumin azt sem tette meg, hogy elmenjen hozzá, és megnyugtassa. Kumin lehetetlen helyzetbe hozta a magyar államot és az Orbán-kormányt, ezért azonnali hatállyal meneszteni kellett...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.