2018. július 9., hétfő

MENNYIT KERESNEK A FUTBALLVÉBÉ SZTÁRJAI?

QUBIT
Szerző: MONEYFIELD
2018.07.08.


Az amerikai Forbes idei, a legjobban kereső sportolókat számba vevő százas listáján kilenc labdarúgó kapott helyet, akik a vizsgált időszakban több mint 475 millió dollárt gyűjtöttek össze, ami 130 milliárd forintnak felel meg. A lista összeállításakor figyelembe vették a fizetést, a győzelemért és helyezésekért járó pénzdíjakat, a bónuszokat és a szponzori hozzájárulásokat is. Az elemzés a 2017. június 1-től 2018. június 1-ig tartó intervallumot vizsgálja.

A kilencfős társaságból öt dél-amerikai, míg négy európai játékos. Többségük Európában játszik, de van köztük egy játékos, aki a 2017-18-as szezonban nem ezen a kontinensen állt pályára.

Akik még harcolnak a világbajnoki címért

A pénteki Uruguay–Franciaország találkozón rögtön két játékossal is találkozhattunk a listáról. A franciáknál Paul Pogba, aki az angol Manchester United játékosa, közel 30 millió dollárt szedett össze, amelynek 85 százaléka fizetéséből származik. A dél-amerikaiaknál pedig Luis Suarez, a spanyol Barcelona labdarúgója, akinek 27 millió dolláros bevételének zöme szintén a fizetéséből jön.

A szintén pénteken rendezett Brazília–Belgium találkozó is adott a legjobban keresők listájára egy játékost, méghozzá a brazilok csillagát, Neymart. A francia Paris Saint-Germain játékosa egyébként a 100-as lista 5. helyét szerezte meg köszönhetően annak, hogy amikor 2017 augusztusában a Barcelonától a párizsiakhoz szerződött (222 millió euróért került a PSG-hez), akkor a franciák öt évre egy 350 millió dolláros szerződést ajánlottak neki. A futballista teljes bevétele eléri a 90 millió dollárt, köszönhetően annak, hogy olyan szponzorok állnak mögötte mint a Gillette, a Nike vagy a Red Bull...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.