2018. július 26., csütörtök

MÉSZÁROS LÁSZLÓ JÁNOS: FELCSÚTON VANNAK ELLENZÉKIEK, DE MÁR NEM JÁRNAK A KOCSMÁBA

24.HU
Szerző: KOVÁCS-ANGEL MARIANNA
2018.07.26.


A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) színeiben indul a felcsúti polgármesterségért Mészáros László János. A helyben jól csengő vezetéknév mellett villanyszerelői végzettséggel is rendelkező, egyébként mérnökként dolgozó aspiránsnak korábban a gázzal is volt dolga, de nem ezért gondolja úgy, hogy érdemes megmérkőznie az ország leghíresebb gázszerelőjének megüresedő helyéért. Felcsúton augusztus 12-én választják meg a leköszönő Mészáros Lőrinc utódját.

A hétvégén jártam Felcsúton, de csak a fideszes Mészáros László István plakátjait láttam. Miért?

Másfél hete kezdődött el hivatalosan a kampányidőszak, alpolgármester úr már rálépett a gázpedálra, mi a napokban tesszük ki az első plakátokat. A kampánypénz nagyobb részét nem a szokásos eszközökre, például hirdetésekre vagy ragaszokra költjük, hanem a már ismert kétfarkús akciókkal szeretnénk meggyőzni az embereket. A specialitásunk a buszmegálló-építés, a járdafelújítás, illetve padokat teszünk oda, ahol az emberek szívesen leülnének, de nincs mire. Nem a propagandában, hanem a cselekvésben hiszünk.

Felcsúton él?

Oda vagyok bejelentve, de mostanában nem ott alszom. Ez nem jelenti azt, hogy nem ismerem jól a települést. A múlt héten és a napokban is jártam ott, több alkalommal.

A posztjáról leköszönő polgármester, Mészáros Lőrinc tévéjében megtévesztéssel vádolták, hiszen a második keresztnevén kívül ugyanúgy hívják, mint a jelenlegi alpolgármestert, aki augusztus 12-én az ellenfele lesz.

A párt passzivistái és én is MKKP-s pólóban gyűjtöttem az ajánlásokat. Még arra is felhívtuk a felcsútiak figyelmét, hogy a fideszes jelölt neve Mészáros László István, nehogy véletlenül összekeverjenek minket. A szükséges ajánlásokat megszereztük, a több mint 1500 választópolgár közül több mint hatvanan szavaztak nekem bizalmat. Mindannyian tudatosan döntöttek, senkit sem tévesztettünk meg. Az éppen nem a mi stílusunk. Ha panasz volt valamelyik passzivistánkra, annak utánajárunk.

Az ajánlások gyűjtése közben sok olyan családdal találkoztunk, akik nem szimpatizálnak a kormánnyal, de a legtöbben kifejezetten tartanak a politikai véleményük nyílt hangoztatásától. Egy kocsmában beszélgettünk a helyiekkel, az egyik vendég arra panaszkodott, hogy tíz évvel ezelőtt tele volt a hely, oda jártak beszélgetni az emberek, ma meg sokan már inkább nem mennek. Nem akarják, hogy valaki meghallja őket és leadja a drótot a megfelelő helyen...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.