2018. július 23., hétfő

MIÓTA SZABADOK VAGYUNK, AZÓTA URAINK EGYFOLYTÁBAN SZŰKÍTIK A KETRECÜNKET ÉS NÖVELIK A KIFUTÓJUKAT

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- VENDÉG BLOG
Szerző: Mirtill
2018.07.23.



Tárgy: Ketrec

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Mit nem mond kend? Szerencséjére onnan! De nem kend találta ki, mert ki van ez találva már régóta. Csak felmelegítik alkalomadtán. Mikor már vasvillára kapna a nép, hogy ezt a sok dudvát a trágyadombra hányja, akkor megkérdezik a népet, hogy hány óra, és a népnek muszáj elengedi a vasvillát, mert még véletlenül megszúr vele valakit – ahogy előkotorja a mobilt, vagy a karórájára sandít-, és mikor látja, hogy ebédidő van, akkor ugye mégse turkál a ganéba.

Így mondta valahogy, ha nem is szó szerint a Feri bácsi a tatának, amikor a községháza bejárata előtt, a beléptető-kapunál álltunk a tatával és az enyhe kifejezés, hogy nevesítve szidták a rendszert. Ha nem tudná kend, a beléptető kapu nem azonos az ügyfélkapuval. (Az ügyfélkapuról esetleg máskor írhatok kendnek, de csak ha nem tud meglenni anélkül, hogy tudná mi a két kapu közötti különbség.)

Kendnek bizonyára újdonság, hogy mióta szabadok vagyunk, azóta új uraink egyfolytában szűkítik a ketrecünket és növelik a kifutójukat. Igen költséges és munkás elfoglaltság. A régi bontása se volt olcsó, de amit most költenek ezek, hát azt ne tudja meg kend, mert a sztrók meg az infarktus összeveszik kendben, annyira érvényesülni akar mindkettő a hallottaktól. Mindenütt szögesdrót, villanypásztor, kamera és nem elég a digitalizált pártellenőrzés vizuális és akusztikus jelenléte, kiépült a gondolatketrec is. Peti bácsi szerint a középkortól Kádárig bezárólag a pap a mindig a közösség része volt, most arra használja a politika, mint a fosos medve a nyulat...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.