2018. július 30., hétfő

MOST KERESIK A PÉNZT A REZSICSÖKKENTÉS FEDEZÉSÉRE

AZ ÉN PÉNZEM
Szerző: Az Én Pénzem
2018.07.30.


Megjelent a Magyar Közlönyben a múlt téli rezsicsökkentésből kimaradtakkal kapcsolatban „szükségessé váló további intézkedésekről” szóló kormányhatározat. A szöveg alapján elvben akár a villannyal fűtők is bekerülhetnek. A szükséges forrás biztosítására a belügyminiszternek kell javaslatot tennie.

Többszöri nekifutásra csak sikerül szinte mindenkinek biztosítani a „téli rezsicsökkentést” – állapítottuk meg a kormány döntéséről kiadott közlemény alapján. Mint leírták, az érintetteknek október 15-ig kell bejelenteniük támogatási igényüket a helyi önkormányzatoknál. A kormány a szükséges pénzügyi forrást az önkormányzatok részére utalja majd, amelyek gondoskodnak a háztartásonként 12 ezer forint értékű tüzelőanyagról (fa, szén). Ezt az igénylők a téli fűtési szezonban vehetik majd át. Csak az kaphat azonban támogatást, aki még nem részesült a téli rezsicsökkentésben, és erről büntetőjogi felelőssége tudatában nyilatkozatot is tesz. Az igény jogosultságát a katasztrófavédelem is ellenőrizheti.

Az erről a Magyar Közlönyben már megjelent kormányhatározat kicsit mintha árnyalná a képet. Ebből kiderül például, hogy még csak most kezdenek ahhoz, hogy felmérjék, a kiegészítő intézkedésre (a választások előtt elhatározott pénzosztást korábban is módosították, de még így is sokan maradhattak ki a rezsicsökkentésből). A kormány a Miniszterelnökséget vezető miniszter feladataként szabta meg, hogy a fővárosi, megyei kormányhivatalok útján, reprezentatív módon mérje fel azon lakott magyarországi ingatlanok településenkénti aktuális számát, amelyet nem vezetékes gázzal vagy távfűtéssel fűtenek..


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.