2018. július 10., kedd

SAJTÓSZABADSÁGOT SZERETNÉL? VEGYÉL MAGADNAK ÚJSÁGOT!

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2018.07.09.


A kormánymédia egy cikk erejéig foglalkozott a sajtóetikával. Igen, jól olvasták, méghozzá a híresen nagyszerű, több Pulitzer-díjas Pesti Srácok hasábjain hozták le ezt a sajtótörténeti cikket. Na jó, igazából egy blogbejegyzésről van szó, ez azonban nem változtat azon a tényen, hogy a kormánymédia hasábjain értekezik valaki arról, hogy miért is kellene az ellenzéknek saját médiát vásárolnia, ha érvényesülni szeretne. A sajtószabadság él és élni fog. Hogy ez miért van így? Mert Aristo bizony megmondta.

"A libsi sajtómunkások azt szeretnék tehát, hogy az állami hirdetésekből jusson nekik is, segítve orgánumaik fennmaradását."

Mocskos állatok! Hát mit gondolnak ezek a libsi sajtómunkások magukról! Majd akkor juthat állami támogatás számukra, ha ők is képesek naponta tövig benyalni az Orbán-kormánynak – mint teszi ezt az Origo, a 888, a Pesti Srácok stb – addig azonban egy petákot sem. A kormánymédia is “megdolgozott” azokért az állami százmilliókért, hát dolgozzanak meg a libsik is.

"A haladó magyar sajtó hangneme mindent alulmúlt az utóbbi időben. A kormányt és a Fideszt elterjedten, cikkenként legalább ötször, nevezik hazaárulónak, tolvajnak, hülyének és minden egyébnek, ami csak eszükbe jut. A kormány – nem csak a magyar, az összes – a hirdetési piacon általában a saját sikereit propagálja."

Az ellenzéki sajtó kritizálja a kormányt. Óriási meglepetés, nemde Aristo? Sértő, esetenként még csúnya szavakat is használnak Orbán Viktor Miniszterelnök Úrral kapcsolatban. Néha még arról is cikkeznek, hogy a kormány több milliárddal lopja meg az Unió, valamint a saját polgárait. Pedig mindezt értünk teszik! Orbán Viktor, Mészáros Lőrinc, de még Tiborcz István is a magyar emberekért lop, ha lop. Aki mást gondol, az bizony nem érdemli meg az állami támogatást. Az már mellékes, hogy ez az adófizetők pénze, nem pedig a Fidesz sajátja, de hát részleteken ne akadjunk fenn ugyebár.

Aristo szerint tehát ha a kormány támogat egy hazai lapot, azért cserébe bizony kénytelen kormánypropagandát – szerinte ezek a kormány sikerei – hirdetni. Olyannyira, hogy ez a világ minden pontján így van. Nos az Angol BBC – melyet az angol kormány 5 éven keresztül, összesen 89,8 millió fonttal támogatott – nem volt teli az akkori kormányt éltető, hazug, a statisztikai adatokat kozmetikázó gyűlöletpropagandával. Voltak véleménycikkek és elemzések, a politikai paletta minden oldaláról. Na de haladjunk is tovább a fejtegetésben...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.