2018. július 2., hétfő

TALAJT VESZTVE - AZ ELLENZÉKI SORVADÁS OKAIRÓL

MÉRCE
Szerző: PAP SZILÁRD ISTVÁN
2018.07.02.


Az április 8-i választások utáni hangulat a tágan értelmezett baloldali és liberális térfélen lesújtó. Az újabb Fidesz-kétharmad tényét és azt, hogy 2014-hez képest a kormánypárt még jelentősen növelni is tudta a támogatottságát, komoly törésként élik meg sokan, e sorok szerzőjét beleértve.

A választási eredményeket azonban csak a kampányidőszakban megfogalmazott várakozások felől nézve élhetjük meg törésként. Ha őszinték vagyunk magunkhoz, akkor be kell vallanunk, hogy ezek a várakozások sok esetben irreálisak, eltúlzottak és vágyvezéreltek voltak.

Csata után persze sok a hős, és a lényeglátók száma is hirtelen megszaporodik, még azok között is, akik aktív részesei voltak az ellenzék újabb szégyenteljes teljesítményének alakításában, ártatlan bárányként születve újjá április 9-én, hogy újfent bejelentkezzenek az intézményesített ellenzék szűkös erőforrásaira. Úgyhogy nem szeretném azt mondani, hogy személyesen előre láttam volna a választás kimenetelét, mert hazudnék, a hamis várakozásokkal tehát mindannyiunknak el kell magunkban számolnunk.

Mindenesetre a vágyvezérelt gondolkodás és önámítás rétegei alatt azért rengeteg emberben ott húzódott már a kampányban is a meggyőződés, hogy ezekkel, ilyen módon és ilyen formában alapvetően nem fog menni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.