2018. július 24., kedd

TIBORCZ INGATLANOS CÉGE BEKÖLTÖZÖTT GARANCSIÉK ELŐKELŐ BUDAI VILLÁJÁBA

444
Szerző: PETHŐ ANDRÁS
2018.07.24.


Büszke helyzetjelentést tett közzé 2017 februárjában a luxusingatlanok forgalmazásával foglalkozó CD Hungary nevű cégcsoport az egyik legimpozánsabb épületéről, egy gellérthegyi villáról.

Szépen haladnak a Kelenhegyi út 27. szám alatti villaépületünk átalakításának és felújításának munkálatai. Ennek keretében egyfelől modernizálunk mind gépészetileg, mind alaprajzi kialakítás tekintetében, másrészt igyekszünk a korábbi értékeket megtartva, rekonstruálva megidézni a villaépület korábbi hangulatát” – írta a cég, hozzátéve, hogy „az emeleti részen kialakítottunk egy kandallót oda, ahol eredetileg is volt”.

A luxusvilla kényelmét mostantól a miniszterelnök veje, Tiborcz István is élvezheti. Orbán Ráhel férjének cége, az ingatlanfejlesztéssel foglalkozó BDPST Zrt. ugyanis július elején úgy döntött, hogy ebbe az épületbe teszi át székhelyét korábbi, Andrássy úti irodájából. A cég nem sokkal az után határozott erről, hogy Tiborcz megszerezte a több nagyszabású ingatlanüzletet bonyolító BDPST részvényeinek túlnyomó többségét.

A székhelyváltás újabb jele az Orbán család egyes tagjai és az ország gazdasági elitje közötti szoros viszonynak. A Kelenhegyi úti ingatlant tulajdonló cégcsoport három befolyásos üzletember érdekeltsége: az építőiparban és a labdarúgásban is érdekelt Garancsi Istváné, a Mol olajvállalatot irányító Hernádi Zsolté és Csányi Sándor OTP-vezéré. Mindhárman gyakran fel szoktak tűnni focimeccseken Orbán Viktor társaságában, Garancsi pedig egy korábbi interjúban mesélt arról, hogy még 2009-ben az osztrák hegyekben „kötélbarátságba” került Orbánnal (az interjú szerint a háromnapos túrán ott volt Hernádi is)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.