2018. július 11., szerda

TRUMP: ÚGY VÉDJEM EURÓPÁT, HOGY KÖZBEN A NÉMETEK TELETÖMIK AZ OROSZOKAT PÉNZZEL?

444
Szerző: MAGYARI PÉTER
2018.07.11.


Donald Trump szerda reggel Jens Soltenberggel, a NATO főtitkárával reggelizett, és amikor a kamerák is vették az étkezés elejét, akkor kifakadt Németország ellen.

Nem sokkal a reggeli után kezdődött a NATO-csúcs, ami így különösen rossz hangulatban indult, bár az előzetes várakozások sem voltak valami fényesek, ahogy ezt előzetesünkben írtuk.

Trump a szerdai reggelin többek között ezt mondta Stoltenbergnek:

"Németország teljesen az oroszok irányítása alatt van. (...) Az energiájuk 60-70 százalékát Oroszországtól kapják majd egy új vezetéken keresztül, és azt mondja nekem, hogy ez normális, de én meg azt gondolom, hogy nem az. (...) Szerintem ez nagyon rosszat tesz a NATO-nak, ennek nem szabadna megtörténnie, és erről beszélnünk kell a németekkel. Ráadásul a németek alig többet, mint a GDP 1 százalékát költik a hadseregükre, miközben mi több mint 4-et. (...) Szerintem nagyon szomorú, hogy Németország ekkora olaj- és gázüzletet köt Oroszországgal. Azt mondják, hogy nekünk kellene megvédeni Európát Oroszországtól, miközben a németek sok - sok milliárd dollárt fizetnek ki az oroszoknak évente."...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.