2018. augusztus 10., péntek

ÁMOKFUTÁSBA KEZDETT A FIDESZ AZ ISKOLÁKBAN ÉS AZ ÓVODÁKBAN

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: nickgrabowszki
2018.08.10.


Készül a keresztény-nemzeti ifjúság, készülnek a kis Fidesz-szavazók, a NER új generációja. 

Még el sem jött a szeptember, amikorra Orbán Tusnádfürdőn belengette az új kultúrharcot, a rezsim apparátusa máris mozgásba lendült, és megkezdte az ifjúság keresztény-nemzeti szemléletű átalakítását.

Először leváltottak 2 gimnáziumigazgatót. A debreceni és a váci esetekben közös, hogy az igazgatók újraválasztását

- a tanárok, a szülők és a diákok és nagy többséggel támogatták,
- a tankerület javaslatára a minisztérium mondvacsinált okokra hivatkozva viszont nem nevezte ki őket újra.
- Az is közös, hogy mindkét igazgató ellenzékiség hírébe került: az egyik a 2 évvel ezelőtti kockásinges lázadást hagyta szó nélkül; a másik meg azt, hogy az iskola tanárai tiltakozzanak az ellen, hogy Orbán biodíszlet használja a diákjaikat.

- A két esetben az is közös, hogy mindkét igazgató helyére egy fideszes önkormányzati képviselő, a rezsim kipróbált és hűséges mamelukja került.

A dolog üzente világos: erre a sorsra (az érdemi indok nélküli és a szakmától független leváltásra) juthat minden igazgató, aki nem követeli meg a feltétlen rezsimhűséget a beosztottaitól. Nem csak neki magának kell szolgalelkűnek lenni, de le kell ezt érni mindenkinél. A tanárok ne ugráljanak, most lettek kitömve pénzzel, azért cserébe
a rezsim mindenekelőtt lojalitást vár el.

A NER ezzel elkezdte fordulatát autoriterből a totalitárius felé. Az indoktrinációt a tanárok szabadságának korlátozásán túl a tankönyvi választék további limitálásával akarják elérni. Eddig az a paradox helyzet volt, hogy míg az állami iskolákban egyetlen, a rezsim ideológiájának megfelelő tankönyvből volt kötelező tanítani, a szegregációt, egyszersmind az új elit kinevelését szolgáló, (köz)pénzzel kitömött egyházi iskolákban a tanárok jóval nagyobb kínálatból csaknem teljesen szabadon választhattak. Az egyházak jellemzően nem szóltak bele a tanításba, őket nem az ideológia érdekelte, hanem hogy meg legyenek tartva a kötelező hittanórák és istentiszteletek; ők nem engedelmes alattvalókat, hanem majdani hívőket akartak.

De ennek most vége. Az állam ezután már az egyházi iskolákban is kötelezően véget vet a tankönyv-választási szabadságnak. Lesz egy állami és egyházi tankönyv, ebből lehet választani az iskolatípusnak megfelelően.

A rezsim ideológiájának megfelelő indoktrináció azonban nem lehet elég korán elkezdeni. Mi lenne például, ha szabadszellemű ovisok kerülnének be az iskolákba? Tűrhetetlen opció...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.