2018. augusztus 5., vasárnap

AZ ORBÁN-RENDSZER A RÁKOSI-KORSZAKRA HASONLÍT

SZTÁRKLIKK
Szerző: VÁSÁRHELYI MÁRIA
2018.08.04.


Akármilyen rosszul hangzik is első hallásra, az jár a fejemben, hogy ez a hatalom mostmár menjen végig azon az úton, amin elindult. Először a politikai és intellektuális ellenfeleit csinálta ki a legnemtelenebb , aljas, diktatórikus módszerekkel, most pedig a tehetséges alattvalóin van a sor, azokon, akik idáig lelkes együttműködő partnerei voltak az ellenfelek, másként gondolkodók kinyírásában.

Most feketén-fehéren megmutatja magát a rendszer lényege, amelynek legnagyobb ellensége a tehetség és az autonómia. Mert arra a vazallusi alázatra, amelyet a rendszer elvár, csak a frusztrált, megkeseredett tehetségtelenek képesek. Akiben van szemernyi tehetség, az képtelen az autonómiáját olyan szinten feladni, ahogyan ez a rendszer elvárná.

A Kádár-rendszer azért vált elviselhetővé, mert rájöttek, hogyha a tehetséget teljesen elnyomják, akkor ez az ország meghal, és emiatt mérsékelte a kontraszelekciót. Bizonyos határok között teret adott a kreativitásnak és a tehetségnek és nem várt el szolgai alázatot...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.