2018. augusztus 31., péntek

BAKI A NER-MÉDIÁBAN: ZUSCHLAG VÉLETLENÜL LEBUKTATTA A TV2 HÍRIGAZGATÓJÁT

HVG ONLINE / ITTHON
Szerző: GERGELY ZSÓFIA
2018.08.31.


A Czeglédy Csabáról több lejárató riportot készítő Tv2 a börtönviselt exszocialistával akarta bizonyítani az igazát, ami duplán elbaltázott ötletnek tűnik. A szerdai tárgyaláson tanúvallomást tevő Zuschlag ugyanis vagy nem emlékezett a Czeglédyre, illetve Gyurcsány Ferencre nézve negatív információkra, vagy csak úgy "hallott" dolgokat, de a konkrét részleteket firtató kérdéseknél is inkább csak mellébeszélt. A legszebb viszont az volt, amikor véletlenül a hvg.hu újságírója előtt hívta fel a Tv2 hírigazgatóját, hogy elmesélje neki, mi történt egy másik perben – ami nem is Andy Vajna csatornája, hanem az elvileg független Origo ellen zajlott.

A Fővárosi Törvényszék folyosóján szerdán egyetlen jelenetbe sűrítve ott volt minden, ami az Orbán-kormány támogatásával és támogatására kiépített lakájmédiát jellemzi: az, ahogy totálisan összehangoltan próbálnak lejáratni embereket, a szervilizmus, valamint a bénázás miatt bekövetkező felsülés. A törvényszéken ugyanis egymás után tárgyaltak két sajtópert: amit Czeglédy Csaba indított egy róla megjelent cikk miatt az Origo ellen, illetve egy másikat szintén a kezdeményezésére a Tv2 egyik riportja miatt. Ahogy megírtuk korábban, mindkét kormányoldali médium tanúja az exszocialista Zuschlag János volt, neki kellett alátámasztani az előzetesben lévő Czeglédyt lejárató információkat. Zuschlag pedig, amint megtette vallomását az Origo elleni tárgyaláson, kijött a folyosóra egy rövid szünetre még a Tv2 elleni per előtt. És mivel nem jött rá, hogy a hvg.hu újságírójaként várok a tévé elleni per kezdetére – vagy talán azt hitte, a Tv2 közelben várakozó ügyvédjének a munkatársa vagyok – ott helyben felhívta Kökény-Szalai Vivient, a Tv2 hírigazgatóját.

Így az elmúlt években más lejáratásoknál is kvázi a Tv2 jolly jokereként bevetett Zuschlag óvatlanságának köszönhetően az egész szürreális beszélgetés hallható volt: ahogy a tévécsatorna elleni per még el sem kezdődött, de a börtönviselt expolitikus a hírigazgatónak sorolta az – elvileg teljesen független – Origo tárgyalásának részleteit. Az nyilván nem volt hallható, mit mond a hívott fél, csakhogy Zuschlag rögtön annak elújságolásával kezdte a beszámolóját, hogy a bíróság kíváncsi volt a köztük lévő kapcsolatra, így felmerült „a könyv”. Ebből világos volt, kivel beszél: a bulvármédiából igazolt Kökény-Szalai Vivien írta a Zuschlag Jánosról szóló, a baloldal számára kínos információkat tartalmazó Pártházból börtönbe című művet, aminek megjelenését a 2014-es választási kampány idejére időzítették.

"Szétszedték" – panaszolta a Tv2 hírigazgatójának


A szürreális telefonbeszélgetés önmagában utalt a naponta tapasztalt jelenségre, ahogy a többek közt Mészáros Lőrinchez, Andy Vajnához vagy Matolcsy Ádámhoz került médiumok kötelékben repülnek rá a kormányoldal érdekében célponttá tett emberekre. Zuschlag a Tv2 hírigazgatójának - a rendelkezésre álló rövid szünethez képest - részletesen ecsetelte az Origo elleni perben nyújtott teljesítményét, panaszosan említette, hogy eléggé „szétszedték” a bíróságon, és megjegyzést tett Czeglédy ügyvédjére. Amikor a következő tanúvallomása után szembesítettük Zuschlagot a hallott párbeszéddel, elismerte, hogy Kökény-Szalaival beszélt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.