2018. augusztus 14., kedd

CSÖKKENHETNEK A DUGÓK AZ M7-ESEN A BALATONNÁL

INDEX
Szerző: TENCZER GÁBOR
2018.08.14.


Épül az aszimmetrikus autópályacsomópont Balatonaligánál, ami rögtön a fűzfői elkerülő útra viszi majd a Balaton északi oldalára tartó autósokat. Ha kész lesz, megszűnnek a dugók a 71-es útnál, mivel annak teljes szakaszát kiváltja majd a sztrádáig leérő 710-es autóút. Sajnos az átadás csak jövő őszre várható.

Az M7-es autópálya Balatonaliga előtti szakaszán a nyári csúcsidőszakokban jelentősen feltorlódik a forgalom, mivel a főváros felől a Balaton északi partjára tartók itt térnek le az autópályáról és hajtanak rá a 71-es útra.

Most készül a 710-es (fűzfői elkerülő) út maradék szakasza Balatonakarattya és az M7-es között, valamint a hozzá tartozó autópályacsomópont, de az átadás csak jövő őszre várható, tájékoztatta lapunkat a NIF Zrt. Ha a szakaszt átadják, a forgalom a nagy kapacitású 710-es főútra tud közvetlenül felhajtani, és várhatóan sokkal kisebbek lesznek a dugók.

Aszimmetrikus csomópont

A 710-es főút és az M7-es csomópontja aszimmetrikusan épül ki, azaz a most épített ágak a Budapest-Balatonfűzfő útirányt fogják biztosítani mindkét irányban. Aki Balatonfűzfő felől Siófokra tartana, még várnia kell a következő ütemre, és a 71-es út felé kerülhet. A másik irány majd akkor épül ki, amikor a tervezett M8-as gyorsforgalmi út építése megkezdődik, a tervek szerint 2023-ban. (Az M8-as az M7-es autópálya és a 710-es főút csomópontjánál fog kezdődni, és a dunaújvárosi Pentele-hídon keresztül egészen Kecskemétig halad.)


Most az új autópályacsomópont 1. ütemét építik ki új gyűjtő-elosztó sávokkal, a meglévő 710. sz. főút bekötésével. A gyűjtő-elosztó pálya 2060 m hosszban épül ki az M7 autópálya jobb oldalán, a bal oldalán pedig 955 m hosszban, valamint 1973 m hosszban épülnek meg csomóponti ágak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.