2018. augusztus 30., csütörtök

HÁZHOZ IS JÖN AZ ÁLLAMKINCSTÁR

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2018.08.30.


Szeptemberben is (ez már szokásukká vált) számos helyszínre települ ki a Magyar Államkincstár, hogy a lakosságnak népszerűsítse szolgáltatásait. Mutatjuk, hol lehet akár babakötvényre is szerződni. Érdekesség egyébként, hogy a kincstár emléklapot is ajánl azoknak, akik befizetésüket ajándék formájában is szeretnék a gyermek részére átadni.

Az idén februártól már 5,4 százalék kamatot fizet a kincstár a Babakötvényre. Az új kibocsátású, 2037. február 1-jén lejáró állampapír a 2018. február 1. és 2019. január 31. között született, a Magyar Államkincstárnál Start-értékpapírszámlával rendelkező gyermekek javára vásárolható. Az állam szinte kivétel nélkül (a 2032/S sorozat kamatfordulója decemberben van) ilyen magas kamatot ad a korábbi kibocsátású babakötvényekre is.

A törvény szerint az idén már a külföldön élőknek is jár az életkezdési támogatás, a szülők Start-számlát is nyithatnak a magyar kincstárnál (a törvénymódosításról részletesen itt írtunk.) Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, Novák Katalin nemrégiben elmondta: fél év alatt több mint ötezren éltek a lehetőséggel világszerte, a kérvények 80 százaléka a Kárpát-medencéből érkezett. Külön megjegyezte, hogy mintegy 2500 erdélyi gyermek után igényelték a támogatást...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.