2018. augusztus 30., csütörtök

IRÁNY KANADA, HIÁNYSZAKMÁVAL!

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő / Ákos
2018.08.30.


A poszt szerzője, Ákos Magyarországon egy multinacionális vállalatnál dolgozott felső vezetőként, majd a kanadai állandó lakosi státust megszerezve 14 hónapja költözött Torontóba feleségével és 4 éves gyermekükkel. Ákos nem bevándorlási ügynök, ellenben a több mint 2 éves bevándorlási procedúrán ügynök bevonása nélkül navigált keresztül.

A bevándorlási ügynök kihagyásának egyrészt a költségmegtakarítás volt az oka (a Kanadába költözés e nélkül a tétel nélkül is jelentős anyagi befektetést igényel), másfelől a kanadai bevándorlási folyamatok jól dokumentáltak és az Express Entry rendszerben nem feltétlenül van szükség képzett szakember segítségére.

A család 1 év és több költözés után elköltözött Waterlooba, ami Torontótól 2 órára található az USA határ irányába. Szándékuk, hogy az izgalmakkal teli első év után Waterloo-ban végre gyökeret verjenek és élvezzék a Torontóhoz képest lassabb és nyugodtabb életet. Következzen tehát Ákos posztja!

“A napokban olvastam ezt a blog bejegyzést a Határátkelő blogján. A blogbejegyzés ezen a valamivel hosszabb cikken alapult.

Korábbi döntésünk, hogy a Juharszirupblog nem lesz kanadai bevándorlási tanácsadás még mindig igaz, mert a mi példánk csak egy az N db bevándorlási lehetőségből amivel Kanadában állandó lakosi státuszt lehet szerezni, illetve a szabályok változnak, én pedig csak időnként követem őket.

Azonban amikor elolvastam a Határátkelő által szemlézett írást, akkor azt a gondolatom támadt, hogy aki ez alapján a cikk alapján hoz döntést a kanadai bevándorlásról, vagy próbál tájékozódni a bevándorlási rendszert illetően, az könnyen téves következtetésre juthat.

Nézzük tehát azt a kiegészítést, amit a cikk mellé tennék:

A hiányszakma előnyt jelent a bevándorlásnál?
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.