2018. augusztus 17., péntek

KÁDEREK ORSZÁGA

BUMERÁNG BLOG
Szerző: A te embered
2018.08.17.


Orbán Viktor rendszerét megannyi nézőpontból elemezték már, ezen elemzések többségének visszautasítását pedig a köztévé és a többi, az állam által üzemeltetett médiafelület, valamint az egyszerű kormánypárti szavazópolgárok együttes erővel elvégezték. Volt válasz minden ügyre, ami csak a Fidesz háza táján felbukkant: van ok Tiborcz István ügyködéseire, Mészáros Lőrinc és a hazug "nemzeti tőkésosztály" létrehozására és a hazugságra, valótlanságokra alapuló híreknek nevezett lejáratókampányokra: nincs olyan téma, amit ne lehetne bevédeni a Figyelő vagy a Demokrata hasábjain.

Az sem újdonság, hogy a kormánypárt - azzal, hogy április 8-án kvázi mindenhol erre felhatalmazást is kapott - a közszéfárban gond és gátlástalanság nélkül ültetheti be a jobbnál jobb minőségű bársonyszékekbe az embereit. Tudjuk azt is, hogy mit csinálnak ezek az emberek: aláírnak és bólogatnak. Azonban azt nem szabad elfelejteni, hogy ezek a szolgalelkű, opportunista kinevezettek nemcsak a nagypolitikát vagy különböző járások igazgatóságait lepik el, hanem összességében az összes olyan szférát, amire a Fidesz rá akarja tenni a kezét.

Ez alól nem kivétel az oktatás.

Őszintén felmerül bennem a kérdés, hogy egy teljesen átlagos, középosztálybeli Fidesz-szavazónak, aki számára semmiképpen nem hízelgő sem a stadionok építése vagy a Mészáros Lőrinc-jelenség burjánzása, de mégis rájuk szavaz, vajon mit szól a napokban megjelent hírekre, miszerint indoklás nélkül utasították el egy olyan ember iskolaigazgatói pályázatát, aki mögött ott állt az egész iskola, köztük a szülők, a diákok és a tanárok is? A Debreceni Ady Endre Gimnázium vezetéséért szintén induló, de kívülről érkező Türk László történelemtanár pályázatát a 32 éve tanító Rózsavölgyi Gáboréval ellentétben gond nélkül elfogadták.

Vajon mi lehet Türk László lenyűgöző győzelmének az alapja? Az, hogy fideszes önkormányzati képviselő.

Innentől kezdve pedig teljesen mindegy a történetben, hogy hol történt meg az eset vagy kik voltak a pályázók, hiszen túlságosan is jóhiszemű dolog lenne azt gondolni, hogy ezelőtt ne történtek volna és ezután ne történnének hasonló vagy pont ugyanilyen esetek
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.