2018. augusztus 16., csütörtök

MÉG CSAK 17 ÉVES, DE AZ APPLE MÁR MOST ÁRGUS SZEMEKKEL FIGYELI A MAGYAR IPHONE-OS FEJLESZTŐT

HVG ONLINE
Szerző: GÉCS DÁNIEL
2018.08.14.


Internetes videókból tanulta meg a programozás alapjait, majd annyira belejött, hogy a bonyolultabb nyelveket is gyűrni kezdte. Horváth Roland még 18 sincs, de már találkozhatott az Apple-vezér Tim Cookkal, előadóként pedig részt vett a világ iOS-fejlesztőit összegyűjtő konferencián, a WWDC-n. Tanulságos mese egy átlagon felüli életút előtt álló magyar fiatalról, akit a foci helyett a számítógép, a bitek és algoritmusok világa bűvölt el.

Nem kell egyedülálló zseninek lenni ahhoz, hogy a programozás alapvető lépéseit pénz és komolyabb energiabefektetés nélkül sajátítsa el valaki. Szakemberekre pedig állandó szükség mutatkozik a Codecool programozóiskola június végi közlése szerint, amit a kifizetett bérek nagysága is igazol: a 2017-ben végzettek 370 és 430 ezer forintos bruttó havi fizetéssel kezdhették meg új pályájukat, a 2018-as bérek viszont már a 400-450 ezres sávról szólnak.

A digitális világban való érvényesülés ráadásul más miatt is fontos: egyre több iparági szereplő mondja azt, hogy vészes gyorsasággal közeledik a robotok időszaka, és ha nincs meg a túléléshez szükséges tudás, gyermekeink jövője lehet a tét. A későbbiekben ugyanis nem irodai alkalmazottakra, sokkal inkább informatikus-kőművesekre lesz szükség, olyan szakemberekre, akik meglévő építőkockákból képesek összeállítani, felépíteni valamit...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.