2018. augusztus 30., csütörtök

MENEKÜL, AKI CSAK TUD: TÖBB MINT EGYMILLIÓ EMBER MENNE EL MAGYARORSZÁGRÓL ÉS ORBÁNÉKAT TESZIK FELELŐSSÉ

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Mr Flynn Rider
2018.08.29.


A Fidesz érdemi válasz helyett ellenstatisztikákkal altatja a problémát. A múltkor még az az egy menekült is kimászott a kerítésen.

A jelek szerint hiába ugrik a pannon tigris, Magyarország hiába teljesít jobban, Matolcsy György és Varga Mihály egymás selyemnyakkendőjét simogatva dicsérik a magyar gazdaságot, ez nem köti le túlságosan a magyarokat:

a lakosság egytizede, egymillió ember akar kivándorolni az országból

a Publicus Intézet felmérése alapján.
A közvéleménykutatók a Vasárnapi Hírek megbízásából augusztus 10. és 17. között 998 fő megkérdezésével készítettek reprezentatív közvéleménykutatást. A magyar választókorúak kivándorlással kapcsolatos véleményeit vizsgálták, az eredmény pedig nem igazán a magyar kormány sikerpropagandáját tükrözi, vagyis ezt a hírt se fogja sokat olvasni a Magyar Idők címlapján.

Majdnem mindenkinek a családjában, közeli környezetében vannak kivándorlók.
A 998 megkérdezettnek átlagosan majdnem hét közeli családtagja, vagy ismerőse vándorolt külföldre az elmúlt pár évben és majdnem nyolc fő vállal tartósan munkát külföldön. (Pontosan: 6,9 fő)

A válaszadók majd’ háromnegyede érintett (750 ember!), azaz és vándorolt ki, vagy vállal tartósan munkát közeli családtagja, vagy ismerőse (pontosan: 7,9 fő).
Mindkettő érdemi növekedés a tavalyi kutatáshoz képest, és nagyságrendileg megegyezik a Publicus két évvel ezelőtti kutatásában mértekkel.
Míg a Publicus tavalyi kutatása komoly különbségeket mért a pártszimpátia alapján abban, hogy kit érint a kivándorlás, mostanra ez már elmúlt. Csak a korosztályi, valamint az iskolai végzettség szerinti különbségek maradtak. Míg 45 év alatt 80-82 százalékos az érintettség, addig, 60 év felett “csupán” 62 százalék - míg a nyolc általánost végzettek 59 százaléka számol be érintettségről, addig a magasabban kvalifikáltaknak 78-81 százaléka.
A megkérdezettek 15 százaléka tervezi, hogy a jövőben külföldön vállal munkát.

Ez nagyságrendileg 1,2 millió főt, a velük távozó kiskorú családtagokkal ez akár másfél millió főt jelent...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.