2018. augusztus 10., péntek

NEM A TERRORIZMUSTÓL FÉLÜNK, HANEM A RUTINMŰTÉTTŐL

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2018.08.10.


“Ipsos: Magyarország sokkal biztonságosabb, békésebb ország, mint Nyugat-Európa” címmel egy, a kormányt egekig magasztaló cikk jelent meg a 888-on. Az mondjuk számomra kérdés, hogy a cikk szerzője vajon komolyan gondolja-e, hogy szerinte Nyugat-Európa egy ország, nem pedig kontinensünk nyugati része. Na de ne akadjunk fenn ilyen apróságokon, elvégre mégis csak fontosabb az, hogy országunk bizony biztonságosabb szinte bármely más európai országnál. Hogy ennek oka történetesen Orbán Viktor, az egy percig sem kérdés.

Nagyon úgy fest tehát, hogy a 21. század legégetőbb, a biztonságpolitikát és bevándorlást érintő kérdései kapcsán a magyar kormány nemcsak elégséges, hanem kifejezetten példás politikát folytat.

Na, de hogy honnan jön ez az egész? A francia Ipsos Group felmérést készített a világ 28 országának lakosai segítségével, amely országok között kicsiny hazánk is szerepelt. Kezdjük is rögtön az első kérdéssel, miszerint megítélésünk szerint jó, vagy pedig rossz irányba halad az ország?

Magyarországot a lista legalján kell keresnünk, ugyanis a megkérdezettek 74%-a gondolta úgy, hogy a dolgok bizony rossz irányba mozognak. Hogy jelen esetben hány nyugat-európai országot sikerült magunk mögé utasítani? Pontosan nullát. Na de menjünk is tovább a statisztikák böngészésében.

A következőkben a megkérdezettek három olyan dolgot választhattak, amely szerintük a legnagyobb problémát okozza az adott országban:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.