2018. augusztus 30., csütörtök

NIEDERMÜLLER: AZ EP-VÁLASZTÁSOK TÉTJE EURÓPA JÖVŐJE

SZTÁRKLIKK
Szerző: MTI / SZTÁRKLIKK
2018.08.29.


A jövő évi európai parlamenti választások tétje Európa jövője, az, hogy megőrizzük-e Európát a jelenlegi formájában, vagy a Salvini-Orbán vonalon haladva egy egészen másfajta Európai Unió jön-e létre - jelentette ki Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció (DK) EP-képviselője Brüsszelben magyar újságíróknak nyilatkozva szerdán.

A képviselő Matteo Salvini olasz belügyminiszter és Orbán Viktor miniszterelnök keddi olaszországi találkozójára reagálva "jellemző választásnak" és "furcsa jelzésnek" nevezte, hogy a magyar miniszterelnök nem Angela Merkel német kancellárral vagy Emmanuel Macron francia elnökkel tárgyalt Európa jövőjéről, hanem egy olyan politikussal, aki a jelenlegi rendszert elutasítja.

Kijelentette, Orbán Viktornak el kell magyaráznia európai parlamenti frakciójának, hogy miért egy olyan szélsőjobboldali politikussal folytatott megbeszéléseket a migrációról és Európa jövőjéről, aki nyíltan és egyértelműen szembemegy az Európai Néppárttal és annak értékeivel. Az Európai Néppárt nélkül nincs Európai Parlament, nincs Európai Unió - húzta alá...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.