2018. augusztus 24., péntek

NINCS TANÁRHIÁNY. CSAK NINCS ELÉG TANÁR

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2018.08.23.


Szép jó estét mindenkinek! A kánikula továbbra is tartja magát, egyelőre nem látni még a végét. Olyan szintű forróság van – na nem biztos hogy ennek egyébként sok köze van ehhez – de Magyarországon is megjelent a nyugat-nílusi láz, amelynek az ÁNTSZ szerint már legalább 4 halálos áldozata van. Noha járványról még nem beszélhetünk, mégis érdemes lehet odafigyelni. A betegséget szúnyogok terjesztik, ellenszere a jelen állás szerint sajnos még nincs. Valós veszélyt legyengült emberek számára jelenthet. Mégis csak hasznát fogják venni a rendfenntartó erők a nemrégiben rendelt sivatagi kalapoknak? A globális felmelegedés mindenesetre egyre súlyosabb, mondjon is bármit Donald Trump, aki nem mellesleg akár börtönbe is kerülhet hamarosan. Ez mondjuk független attól, hogy szinte biztosan az Egyesült Államok legbutább elnökét láthatjuk munka közben.

A Helsinki Bizottság napközben bejelentette, hogy megtalálták azt a jogi kiskaput, aminek kihasználásával a tranzitzónákban fogva tartott menedékkérők mindegyike élelemhez juthat. Ezzel talán – egy időre legalábbis – véget érhet a menekültek tömeges éheztetése, amely az egyik legundorítóbb húzás volt keresztény kormányunk részéről. Hogy mikor foltozzák be ezt a rést, az mindössze idő kérdése, ugyanis az embertelenség a kormány lételeme, anélkül már működni sem tudnának. A szervezet ezzel tökéletesen megmutatta, mekkora szükség van a hatalom civil kontrolljára. Ezek után nincs is mit csodálkozni azon, hogy a civilszervezetek szálkák a kormány szemében, amelyeket ha betilthatnának egyik napról a másikra, akkor gond nélkül meg is tennék. Na nem biztos, hogy ez az idő nem érkezik el hamarosan.

Orbán Viktor pár napos Görögországi kiruccanását követően Horvátországba utazott, ahol összefutott a horvát miniszterelnökkel is. Hogy ez mégis miért fontos? Mert ott többek között tárgyaltak Hernádi Zsolt kiadatásáról is, akinek esetében a mai napon a Fővárosi Törvényszék megtagadta az európai elfogatóparancs végrehajtását. Hogy ezt mégis milyen indokkal tették meg? Lássuk:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.