2018. augusztus 11., szombat

NORVÉGIA MÁSHONNAN ÉS FENTRŐL

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő /Tamás
2018.08.11. 


Ha Norvégia, akkor fjordok, sarki fény és leginkább hideg (na jó, hűvös) idő jut a legtöbb ember eszébe, és míg ebben van is némi igazság, azért az északi ország ennél sokkal több. Például nagyon jókat lehet nyáron strandolni fantasztikusnál fantasztikusabb helyeken. Tamás posztjából és főleg a képekből egy másfajta Norvégia képe bontakozik ki.

„Legutóbb kaptam leginkább hideget, így most egy mainstream írás következik, de érdekes témával. Próbálom is türtőztetni magam, nem is a szövegen lesz a lényeg sokkal inkább a képeken.

Szárnyaljon a képzeletünk Norvégiába, de nem abba a Norvégiába, amire mindenki egyből gondol, nem lesznek fjordok, vízesések, sarki fény, hó és hideg, hiszen nyár van. Bár igaz, hogy leginkább ezek azok a látnivalók, amik ide vonzzák a turistákat, de van itt azért más is.

Több oka is van, hogy megszületett ez az írás, például nem oly régen volt itt a határátkelőn egy angolos vidék bemutató, vagy, mert kijött a 2018-as kutatás, hol a legboldogabbak az emberek (finn, norvég, dán dobogóval - a pénz nem boldogít?, egyébként egyszerűen kifejezve, a stresszmentes élet - jó sok képpel megtámogatva), és mert nézegetjük az eladó házakat, és ezáltal felfedeztük a környéket, leginkább virtuálisan, hiszen repülni még nem tudunk.

Micsoda világ!

Norvégia partja rendesen ki van csipkézve szigetekkel, nem is unalmas ezáltal. Hogy mindenhol így hívják-e azt nem tudom, de itt Dél-Norvégia partvidéke a skjærgård, ami a nagyon fantáziadús nevet kapta, partmenti szigetvilág. De micsoda világ!!!

Erről lesz leginkább szó, mennyire más ez, mint a hegyek, fjordok, mégis annyira norvég. Itt kevés a turista, ami van az leginkább norvég az ország más területeiről, hiszen itt tud lenni nyár is. A külföldiek északnak állnak, itt nincs semmi dráma. Itt csak élni érdemes...?

A képek szinte mind eladó házakról, illetve azok környezetéről készültek, hála a magasságosnak és az ingatlanközvetítőknek (drónok használata - nem oly régi hír, hogy le kellett zárni Oslóban a repteret egy fél órára, mert valami berepült a radarképbe, kiderült, egy ingatlanos drónozta az egyik eladó házat), sokkal könnyebben bejárható és elképzelhető így ezen szigetek által képzett labirintus. Itt így élnek és nyaralnak... a „szerencsésebbek”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.