2018. augusztus 8., szerda

ŐK FÉL SZAVAKBÓL IS ÉRTIK EGYMÁST

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: TAMÁS RÓBERT
2018.08.08.


Azt már tudjuk egy ideje, hogy vannak Ők és vannak azok. Az azok a gazok, a liberális vega gecik, akik azt sem tudják, hogy milyen neműek, akik belvárosi romkocsmákban boronganak az értéktelen diplomájuk fölött. Hogy ezzel szemben mi van, azt talán majd még ki kell dolgozni, mert ha így marad, akkor nem tudok másra gondolni, minthogy a cselédmentalitású, csülköspacalt zabáló, álkeresztény, öregedő, aluliskolázott, a múltba révedő, Vereckénél ragadt nyomingerek vannak. Az meg nyilván nem lehet, mert ilyesmi nem volt a nemlétező kormányprogramban és amúgy sem vonzó dolog a huszonegyedik században azzal büszkélkedni, hogy az ember benne ragadt a dédapja lábszagú gumicsizmájában.
De mégis kell hogy lehessen valami markáns határvonalat húzni a fideszes és nem-fideszes társadalom közé, mert valamire csak büszkének kell lenni, a nyájhoz tartozás vonzerejét ki kell domborítani rendesen, máskülönben nem marad más, mint a zord valóság. A propagandisták meg is lelték ezt a vonalat. Mégpedig a szemét képében. Stílszerűen.
Volt ugyanis valamilyen rendezvény a minap a Szabadság hídon. Én nem értesültem volna róla, ha nem durrog végig a teljes propagandagépezeten a megrázó, borzalmas és feltétlenül felháborító beszámoló: koszos lett a híd. Tele szemetelték. Azok. Vannak fotók is a nemzet lelkiismeretét megrázó skandallumról. A híd látható a felvételen és eldobált szemét. Flakonok, zacskók, nem tudom micsodák. Ezen a ponton még mindig nem volt világos számomra, mi a túró annyira döbbenetes abban, hogy ahol tömeg van, szemét is keletkezik. Főleg akkor, ha alaposabban megnézem a fotókat és ordítóan nem látok valamit, amit pedig látnom kellene. Kihelyezett szemeteseket.
Azt gondolhatnám, hogy a világ minden településén nagyjából hasonló a látkép egy buli (koncert, békemenet) után. Jön a város tisztaságáért felelős egység, amelyiknek ez a dolga, ezért fizetjük őket a közösből és eltakarítják a szemetet. Ahogy máshol is történni szokott. Bármelyik angol, vagy spanyol város bizonyos részei hasonló módon festenek nem csak egy rendezvény, de egy kutyaközönséges hétvége után is, hajnalban jönnek a takarítók és reggelre tisztaság van. Ennyi.
Igen ám, de a cikkek alá okádott kommentekből megvilágosodtam... 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.