2018. augusztus 17., péntek

PÓRÁZON TARTJÁK LÁZÁRT, VAGY CSONTOT DOBTAK NEKI?

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2018.08.16.


Úgy tűnik, láthatatlan pórázon vezeti Orbán Viktor Lázár Jánost, ugyanis egy olyan kormányzati feladattal bízta meg, amely első ránézésre passzol a hódmezővásárhelyi parlamenti képviselő egyéniségéhez. A lényeg mégis az, hogy nemes gesztus helyett inkább csontot dobott a miniszterelnök annak a Lázárnak, akit néhány még nagy csinnadrattával „kért ki” az alföldi város lakosaitól. Tény, hogy Lázár korábban halmozta a funkciókat, most pedig keresgélte a helyét, ám azzal, hogy Orbán Viktor kinevezte dohányügyi miniszterelnöki biztossá, nem valószínű, hogy meg is találja azt a jelenlegi kormányzati struktúrában.

Igazi fideszes álszent indoklást találtak ki ahhoz, hogy egy új posztot kreáljanak Lázár Jánosnak. Azért kell ugyanis dohányügyi miniszterelnöki megbízottá kinevezni az egykori kancelláriaminisztert, hogy a nemdohányzók védelme érdekében eddig tett kormányzati intézkedések eredményeit megőrizzék, újabb intézkedéseket készítsenek elő, és összehangolják az ezzel kapcsolatos kormányzati feladatokat. A Nemzeti Együttműködés Rendszere elérte, hogy ma már szinte senki sem veszi komolyan az ilyen körmönfont magyarázatokat, ugyanakkor mindenki a mögöttes szándékot kezdi kutatni.

Lázár esetében van is mit keresgélni, hiszen az áprilisi parlamenti választás után olyan hirtelen szaladt ki a kormányzati talaj a vásárhelyi képviselő alól, hogy még most is az egyensúlyát keresgéli. Nyilvánvaló, hogy nem önszántából húzódott háttérbe, bár Orbán Viktor szándékát ismerve Lázár igyekezett úgy beállítani a háttérbe húzódását, mint a saját döntését. Egy olyan ambiciózus politikusról, mint Lázár, nagyon nehéz elképzelni, hogy saját szándékából otthagyná a kormányzati nyüzsgést, korábbi frakcióvezetőként pedig önként és dalolva beülne frakciója leghátsó székébe...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.